La mulţi ani! Peste 21.000 de gălăţeni poartă numele Sfântului Andrei

La mulţi ani! Peste 21.000 de gălăţeni poartă numele Sfântului Andrei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Apostol Andrei, peste 21.660 de gălăţeni îşi vor serba onomastica. Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe persoane poartă numele de Andrei, respectiv 10.487, în timp ce 9.913 femei răspund la prenumele de Andreea, Andreia ori Andrea. Ziua va fi specială şi pentru persoanele care se numesc Andra, Andras, Andreas, Andreiu, Andrey sau Andruşa. Tuturor celor care poartă prenumele ocrotitorului spiritual al românilor şi al gălăţenilor, "Viaţa liberă" le doreşte multă sănătate, fericire şi noroc. La mulţi ani!

Despre viaţa Sfântului Apostol Andrei

Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida (Galileia), localitate situată pe ţărmul lacului Ghenizaret, din nordul Ţării Sfinte. A fost ucenic al lui Ioan Botezătorul, iar după botezul lui Iisus, l-a urmat şi a devenit primul apostol. După învierea Mântuitorului, apostolii s-au întâlnit şi au tras la sorţi pentru a decide unde va merge fiecare. În tradiţia bisericii, Apostolului Andrei i-a revenit Sciţia (Dobrogea). Întâi, acesta a mers cu  fratele său, Apostolul Petru, prin Asia Mică, apoi a trecut în Peninsula Balcanică, prin Turcia de azi, ajungând în Sciţia, unde s-a oprit un timp. Apoi şi-a continuat misiunea de propovăduire a evangheliei, ajungând până în sudul Rusiei de astăzi.

Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat la Patras, în Grecia. Nu se cunoaşte cu exactitate anul morţii sale, însă, potrivit tradiţiei, a fost răstignit pe o cruce în formă de "X".

În anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ziua Sfântului Andrei să fie însemnată în calendarul bisericesc cu cruce roşie, iar în 1997, Sfântul Andrei a fost proclamat Ocrotitorul României.

Citeşte şi: PROGRAMUL SERBĂRILOR GALAŢIULUI: Unde şi la ce oră au loc SPECTACOLELE

Citit 812 ori Ultima modificare Duminică, 30 Noiembrie 2014 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.