Gălăţenii cer DESPĂGUBIRI după CUTREMUR
Foto: Sursa foto: facebook.com

Gălăţenii cer DESPĂGUBIRI după CUTREMUR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 83 de gălăţeni au cerut despăgubiri de la asiguratori, după ce cutremurul de acum două săptămâni le-a produs pagube în case. La nivel naţional, 250 de persoane care aveau poliţe de asigurare emise de PAID - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale - au solicitat despăgubiri în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter produs în regiunea Vrancea. Din numărul total al solicitărilor au fost deschise până în prezent 104 dosare, dintre care 94 de dosare pentru locuinţe de tip A şi 10 dosare pentru locuinţe de tip B, potrivit PAID.

Seismul a fost resimţit în mai multe zone ale ţării şi a fost urmat de cinci replici de intensitate mai mică. Cutremurul a cauzat mai multe daune materiale.

Citeşte şi: CUTREMUR destul de PUTERNIC resimţit la Galaţi

"În primele zece zile după cutremur, 250 persoane care au încheiat asigurarea obligatorie au solicitat constatarea daunelor produse de seismul din 22 noiembrie. Urmează ca inspectori ai companiilor care au încheiat poliţele să constate şi să evalueze fiecare caz în parte", au precizat reprezentanţii PAID.

Poliţa obligatorie de asigurare acoperă trei riscuri specifice României - cutremur, inundaţie şi alunecare de teren. Preţul unei poliţe care acoperă suma de 20.000 de euro este de 20 de euro pe an pentru locuinţele de tip A, adică cele construite din cărămidă sau beton armat. Imobilele de tip B, construite din cărămidă nearsă, pot fi asigurate contra sumei de 10 euro pe an, pentru o despăgubire de 10.000 de euro.

Citeşte şi: (VIDEO) EFECTELE CUTREMURULUI/ Cartiere FĂRĂ APĂ şi FĂRĂ CURENT ELECTRIC, ferestre SPARTE, lifturi blocate şi gălăţeni speriaţi

Citit 1497 ori Ultima modificare Joi, 04 Decembrie 2014 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.