Se pregătesc noi TAXE. Cât vom PLĂTI în 2015 pentru distracţie şi relaxare

Se pregătesc noi TAXE. Cât vom PLĂTI în 2015 pentru distracţie şi relaxare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se pregătesc noile tarife ale Consiliului Judeţului Galaţi pentru anul 2015 * Sunt vizate atât instituţiile de cultură, cât şi cele care „veghează” zonele de agrement


Întrucât mai sunt doar trei săptămâni până la finele acestui an, în cadrul Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi se lucrează, în această perioadă, la un nou proiect de taxe şi tarife ce vor fi practicate de CJ şi de instituţiile subordonate, în anul 2015. Proiectul elaborat de reprezentanţii instituţiei va fi supus votului în şedinţa din luna decembrie a consilierilor judeţeni.

Cât te costă să ieşi la iarbă verde

Dacă veţi dori să evadaţi dintre betoane şi veţi alege să vă destindeţi la balta Zătun, trebuie să ştiţi că pentru a pescui va trebui să plătiţi o taxă de 100 de lei de persoană pentru întreaga zi, taxă de acces autovehicul de 10 lei şi tot 10 lei - taxă de însoţitor (peste 14 ani).

Tarifele practicate de CJ pentru accesul în Pădurea Gârboavele sunt infime, dacă ne raportăm la cele pentru Zătun. Bineînţeles, atât peisajul, cât şi condiţiile diferă. Pentru accesul unei maşini în Pădurea Gârboavele va trebui să plătiţi cinci lei pe zi, iar taxa de ecologizare este de un leu pe zi. Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţului, încasările provenite din taxele de acces a autovehiculelor în Pădurea Parc Gârboavele şi din taxa de ecologizare se vor folosi pentru finanţarea programelor de dezvoltare din cadrul Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi.

Bilete la Muzeul de Istorie

Şi în anul 2015, taxa de vizitare a Muzeului de Istorie pentru copii, elevi şi studenţi este de doar un leu, iar cea pentru adulţi este de patru lei, aşa că iubitorii de istorie nu vor face eforturi prea mari pentru a călca pragul instituţiei. Dacă doriţi însă să faceţi fotografii şi să filmaţi, trebuie să ştiţi că veţi fi obligaţi să plătiţi o taxă de cinci, respectiv, 10 lei. Pentru închirierea unei săli cu activitate de publicitate, conferinţe, mese rotunde şi alte manifestări socio-culturale veţi achita 50 de lei pe oră, în timp ce pentru expertiză şi consultanţă ştiinţifică de specialitate va trebui să plătiţi 20 de lei pe oră. Taxa pentru eliberarea certificatului de expertiză este de 30 de lei.

Vă puteţi căsători la "Casa Cuza Vodă"

Puţini gălăţeni ştiu că se pot căsători civil şi la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie din Galaţi. Pentru a spune „da” într-un astfel de cadru, în faţa ofiţerului stării civile, trebuie să scoateţi din buzunar 500 de lei.

Muzeul de Artă Vizuală oferă abonament anual

Pentru a vă destinde la Muzeul de Artă Vizuală va trebui să achitaţi aceleaşi sume ca la Muzeul de Istorie, respectiv un leu pentru copii, elevi şi studenţi şi patru lei pentru adulţi. Ce nu ştiaţi este că muzeul vă poate oferi un abonament anual, contra sumei de 20 de lei, pentru copii, elevi şi studenţi, şi 80 de lei pentru adulţi.

Tariful de fotografiere în scop necomercial este de cinci lei, în timp ce pentru filmare este de 10 lei. Tot în cadrul Muzeului de Artă Vizuală veţi plăti 100 de lei de obiect pentru expertiză în domeniul bunurilor cu semnificaţie artistică, icoane sec XVIII-XIX, cercetare şi 100 de lei de obiect pentru bunurile cu semnificaţie artistică, artă plastică românească modernă, cercetare pe zi.

Grădina Botanică şi Zoo, accesibile tuturor

Şi de secţiile Muzeu, Grădina Botanică şi Grădina Zoologică, din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, vă veţi putea bucura, anul viitor, fără să faceţi eforturi financiare prea mari. Taxa de intrare pentru cele trei obiective este de 1,5 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi de şase lei pentru adulţi. Pentru accesul la planetariu şi observaţii solare, copiii, studenţii şi pensionarii vor plăti trei lei, în timp ce adulţii vor achita cinci lei.

Şi la Ştiinţele Naturii vă puteţi căsători

Taxa pentru starea civilă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii este de 400 de lei, iar cea de fotografiat şi filmat în timpul programului este de 200 de lei, în timp ce pentru cea în afara programului va trebui să scoateţi din buzunar 250 de lei. Tot la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii veţi putea închiria Sala Auditorium, cu 550 de lei pe oră, să închiriaţi spaţiu exterior şi interior cu 50 de lei pentru fiecare metru pătrat (pe lună), dar şi sală de cursuri, conferinţe, şedinţe, catering - 350 de lei pe zi. Fotografierea şi filmatul la cerere, individual sau pentru grup, va fi 10 lei, iar contra sumei de 30 de lei veţi putea primi consultanţă tehnică-ştiinţifică de specialitate.

 

Citit 2187 ori Ultima modificare Marți, 09 Decembrie 2014 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.