Proiect transfrontalier în domeniul afacerilor, la nivel euroregional

Proiect transfrontalier în domeniul afacerilor, la nivel euroregional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cetăţenii din România, Ucraina şi Moldova vor avea la dispoziţie o platformă comună on-line, prin intermediul căreia vor putea obţine informaţii utile în demararea unei afaceri la nivel euroregional. Acest lucru este posibil graţie proiectului transfrontalier „Mediul de afaceri - promovare şi dezvoltare sustenabilă”, scris şi coordonat de către Direcţia de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi.

Proiectul a fost închis, ieri, la sediul Consiliului Judeţului Galaţi, în prezenţa partenerilor din Moldova, respectiv, Consiliul Raional Cahul, Agenţia pentru Cooperare Transfrontalieră şi Integrare Europeană Cahul, din Ucraina, Fondul Regional pentru Susţinerea Antreprenoriatului în Regiunea Odessa, Agenţia de Dezvoltare Durabilă şi Integrare Europeană „Euroregiunea Dunărea de Jos”, Ismail, dar şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi.

Proiectul s-a desfăşurat timp de 16 luni, perioadă în care au fost realizate campanii de comunicare pe teme precum parteneriatul public-privat, certificatul de origine, standardele de calitate, afacerile virtuale transfrontaliere. De asemenea, au fost organizate sesiuni de instruire pe tema elaborării planului de afaceri, dar au avut loc şi expoziţii itinerante de promovare a economiei zonale în domeniul agro-alimentar.

Directoarea Direcţiei de Dezvoltare Regională, Laura Angheluţă, coordonatoare a proiectului, a declarat: "Ar fi bine dacă site-ul ar rămâne funcţional şi după încheierea celor 16 luni de proiect, astfel încât fiecare partener al nostru să-şi poată actualiza informaţiile şi să fie posibilă găsirea de noi informaţii, fie că e vorba de târguri la care poate participa, fie că e vorba de diferite mese rotunde şi evenimente care să îi sprijine în dezvoltarea unei afaceri. De exemplu, gălăţenii care vor să îşi deschidă o afacere pot afla cu ce trebuie să pornească, de ce documente au nevoie, pot afla persoane de contact.”

Valoarea proiectului a fost de 172.699 de euro, dintre care149.316 euro finanţare din partea Uniunii Europeane, iar 23.382 de euro reprezintă cofinanţarea partenerilor. Platforma on-line poate fi accesată la adresa http://www.agrofood-lowdanube.ro/ro/

Citit 820 ori Ultima modificare Joi, 11 Decembrie 2014 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.