Începe distribuirea AJUTOARELOR DE LA UE/ Când şi de unde poţi ridica ALIMENTELE

Începe distribuirea AJUTOARELOR DE LA UE/ Când şi de unde poţi ridica ALIMENTELE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria Galaţi a amenajat în oraş şase puncte de distribuţie


Cu aproape o lună întârziere, ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor fi distribuite, începând de luni, beneficiarilor din Galaţi.

Primăria Galaţi a decis să înfiinţeze saşe centre de distribuţie, în principalele cartiere din oraş. Acestea sunt: la Piaţa Veche (lângă Şcoala Nr. 26), unde sunt arondaţi beneficiarii care locuiesc în Centru, Port, Mazepa 1 şi 2 (47 de străzi), la Piaţa Moruzzi, de unde îşi vor ridica alimentele cei din Valea Oraşului, Port Bazinul Nou, Gara 8 (41 de străzi), în Piaţa Centrală, unde se pot prezenta beneficiarii din Piaţa Centrală, Traian Nord, Traian şi străzile adiacente, Vadul Ungurului, Bariera Traian (100 de străzi), la Piaţa Ţiglina 1, unde sunt depozitate alimentele pentru cei din Ţiglina 1, 2, 3 şi 4 (27 de străzi), în Piaţa Micro 20, unde sunt arondaţi beneficiarii din Micro 18, 19, 20, 21 şi Dimitrie Cantemir (19 străzi) şi în I.C. Frimu (lângă Biserica "Sf. Mina"), de unde îşi pot ridica ajutoarele nevoiaşii care locuiesc în zonele Aurel Vlaicu, I.C. Frimu, Siderurgiştilor, Micro 13, 14, 38, 39 A, B şi C, 40 şi Fileşti (62 de străzi).

Programul de lucru

Distribuţia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană începe luni, ora 8,00. Programul de lucru în toate centrele de distribuţie este zilnic, până la ora 20,00, inclusiv sâmbăta şi duminica, excepţie făcând zilele de 25, 26 şi 31 decembrie, când centrele vor fi închise. Dacă la ora închiderii, în faţa centrelor vor fi beneficiari în aşteptare, aceştia vor fi serviţi până la ultimul.

"Pachetele cu alimente de la UE vor fi distribuite beneficiarilor pe baza cuponului primit prin poştă şi a actului de identitate valabil. Persoanele care nu au fost găsite la domiciliu când au sosit cupoanele prin poştă pot merge la centrele de distribuţie la care au fost arondate după adresă, cu actul de identitate valabil, vor fi căutate pe liste şi vor primi pachetele cu alimente. Persoanele care nu au primit cupon de la Guvern prin poştă, dar se încadrează în categoriile prevăzute de lege să beneficieze de aceste ajutoare vor fi înscrise pe liste suplimentare, pe baza actului de identitate şi a documentelor care să ateste încadrarea în respectiva categorie (pensionar, şomer, persoană cu handicap, etc.). Pentru a se înscrie pe listele suplimentare, persoanele îndreptăţite trebuie să se prezinte la Serviciul Asistenţă Socială al Primăriei municipiului Galaţi, situat pe strada Fraternităţii nr. 1, zilnic între orele 8,00 şi 16,30”, se arată în comunicatul Primăriei.

Conform recomandărilor Uniunii Europene, beneficiază de ajutoare alimentare comunitare pensionarii cu venituri lunare sub 400 de lei, şomerii indemnizați cu sume de la până la 400 de lei pe lună şi şomerii neindemnizaţi, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizaţi, adulţi şi copii, veteranii, văduvele şi prizonierii de război, foştii deţinuţi politic, persoanele deportate în străinătate în perioada regimului comunist, revoluţionarii din Decembrie 1989 şi urmaşii eroilor martiri ai Revoluţiei.

Alimente aduse acasă

Pentru beneficiarii netransportabili, cu handicap sever, cu vârsta înaintată, Primăria municipiului Galaţi asigură gratuit transportul pachetelor cu alimente la domiciliu. Pentru a beneficia de această facilitate, persoanele îndreptăţite trebuie să sune la numărul de telefon 0236.46.00.79, pentru a solicita sprijin.

Locuitorii din mediul rural îşi pot ridica alimentele de la primăriile din comunele respective.

Ce conţine coşul cu alimente

Beneficiarii ajutoarelor de la Uniunea Europeană vor primi anul acesta câte două pachete cu alimente deja ambalate, cu o masă totală de 27,6 kilograme, în care se vor găsi făină albă (6 kg), mălai (6 kg), paste făinoase (2 pungi), ulei (4 litri), zahăr (4 kilograme), conserve din carne de porc (8 cutii), conserve din carne de vită (6 cutii) şi pateu din ficat (10 cutii).

CITEŞTE ŞI: Tot ce trebuie să ştii despre haosul TICHETELOR ALIMENTARE de la UE

 

Citit 12173 ori Ultima modificare Joi, 11 Decembrie 2014 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.