ATENŢIE LA CE CUMPĂRAŢI! Zeci de comercianţi gălăţeni îşi PĂCĂLESC clienţii

ATENŢIE LA CE CUMPĂRAŢI! Zeci de comercianţi gălăţeni îşi PĂCĂLESC clienţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unele preparate din carne au în compoziţie mai mult apă şi E-uri, în vreme ce majoritatea produselor nealimentare nu îndeplinesc normele minime de siguranţă


Comisari din cadrul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi, împreună cu angajaţi ai Serviciului de Investigare Fraude Galaţi şi cu reprezentanţi ai Prefecturii au desfăşurat, în luna noiembrie şi la începutul lunii decembrie, mai multe acţiuni de control în rândul comercianţilor de produse alimentare şi nealimentare din judeţul Galaţi. Controalele au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale privind protecţia consumatorilor la vânzarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă. Amenzile aplicate la sfârşit au fost de peste 120.000 de lei. Potrivit legii, CJPC nu poate da către presă şi numele firmelor sancţionate.

Câţi verificaţi, atâţia sancţionaţi

În ceea ce priveşte vânzarea produselor alimentare, la toţi cei 42 de agenţi economici verificaţi au fost descoperite abateri. În peste 42 la sută dintre aceste magazine comisarii au găsit alimente expirate, unele chiar şi de două luni. Este cazul unor produse alimentare precum slănină afumată cu boia, caşcaval, parizer picant, tobă, salam de curcan, dar şi al unor dulciuri. Trei dintre cele patru probe de produse din carne trimise pentru examinare la laborator aveau în compoziţie prea multă apă. Alţi patroni de magazine vindeau preparate din carne ţinute la temperatura camerei, motiv pentru care au fost amendaţi.

La finalul controalelor, comisarii au dat două avertismente şi 40 de amenzi, în valoare totală de 81.400 de lei.

Instalaţii de brad oprite de la vânzare

Dintre cei 28 de comercianţi de produse nealimentare verificaţi, 21 au fost sancţionaţi. 85 la sută dintre jucăriile verificate aveau abateri de la legislaţia actuală. În mod particular, 70 la sută dintre instalaţiile electrice pentru brad verificate au fost oprite temporar sau definitiv de la vânzare. 206 instalaţii de brad şi 14 jucării au fost retrase permanent de pe rafturi, după ce comisarii au descoperit că nu erau sigure pentru a fi folosite. 20 dintre aceşti agenţi economici au fost sancţionaţi cu suma totală de 38.800 de lei.

Citit 1972 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.