Cum va fi VREMEA în weekend la Galaţi. VEŞTI PROASTE pentru această PRIMĂVARĂ

Cum va fi VREMEA în weekend la Galaţi. VEŞTI PROASTE pentru această PRIMĂVARĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest sfârşit de săptămână, la Galaţi vremea va fi parţial înnorată. Temperatura va fi sâmbătă de circa 7 grade Celsius, iar duminică, mercurul în termometre va ajunge la 9 grade Celsius. Pe timpul nopţilor, temperaturile vor fi de circa -1, respectiv 2 grade Celsius. Vântul va bate cu o viteză de până la 19 kilometri pe oră, maximă atinsă sâmbătă. Maxima presiunii atmosferice va fi atinsă duminică, fiind de circa 764 mm coloană de mercur.

Pe de altă parte, se pare că vom avea o primăvară mai rece decât ar fi normal şi cu risc de inundaţii, potrivit meteorologilor. Specialiştii de la Accuweather au realizat o primă prognoză pentru perioada martie - mai, a relatat romaniatv.net. Potrivit acestora, în întreaga Europă vom avea de-a face, în perioada amintită, cu o vreme capricioasă, severă în mare parte. Marea Mediterană va genera depresiuni atmosferice purtătoare de precipitaţii abunente, care se vor poziţiona mai ales în Peninsula Balcanică, inclusiv zone din România, în special în sud-vest şi în interiorul arcului carpatic, unde va fi un risc crescut de inundaţii.

Vremea va fi destul de severă, marcată de episoade cu temperaturi foarte scăzute, raportat la mediile climatologice. În estul, sud-estul şi sudul Europei vremea va fi mai rece (decât ar fi normal în perioada de primăvară) în special în luna martie, când aerul rece va coborî frecvent dinspre nord-est, urmând să afecteze inclusiv România.

La începutul lunii martie temperaturile vor fi scăzute şi precipitaţiile vor cădea sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsori la munte sau în nord-est, conform prognozei meteo amintite.


 

Citit 2375 ori Ultima modificare Vineri, 20 Februarie 2015 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.