DOLIU în lumea muzicii. Marcel Dragomir s-a stins din viaţă
Foto: Sursa foto: romaniatv.net

DOLIU în lumea muzicii. Marcel Dragomir s-a stins din viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marcel Dragomir, compozitorul celebru pentru şlagăre precum „Un albastru infinit“ şi „Să mori de dragoste rănită“ şi cunoscut pentru colaborarea sa cu Angela Similea, a murit la vârsta de 70 de ani. Anunţul a fost făcut pe Facebook de fiul său, Rareş Dragomir.

„Cu mare durere în inimă şi în suflet vă anunţ pe toţi cei care l-aţi cunoscut şi i-aţi iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticuţul meu scump, familist până în măduva oaselor, soţ dedicat, tată şi mare creator de muzică... a plecat la ceruri... acolo unde e «un albastru infinit». Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul, să-ţi lumineze calea şi să te vegheze tăticul meu scump şi iubit!“, a scris fiul compozitorului.

Marcel Dragomir a fost unul din cei mai mari compozitori români ai ultimilor 40 de ani şi a debutat în 1972, cu piesa „N-aştepta“, interpretată de celebrul Aurelian Andreescu. A lucrat cu foarte mulţi interpreţi de muzică uşoară, printre care Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Diţu, Stela Enache, Mihaela Mihai şi Mihaela Runceanu, însă cea mai productivă colaborare a compozitorului a fost cu Angela Similea. De la „Un albastru infinit“ (1976) până la „Să mori de dragoste rănită“ (1995), cei doi au lansat o serie de şlagăre ce au devenit adevărate bijuterii ale muzicii uşoare româneşti. O altă colaborare de succes a fost şi cea cu Mirabela Dauer, a relatat presa centrală.

Marcel Dragomir a scris şi muzică de teatru şi film, a realizat emisiuni de radio şi de televiziune şi a făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri muzicale şi a fost, la rândul lui, recompensat cu premii de creaţie la festivaluri naţionale şi internaţionale.


Citit 1656 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 12:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.