Peste 100.000 de lei, bani pentru mamele şi copiii abuzaţi

Peste 100.000 de lei, bani pentru mamele şi copiii abuzaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului a alocat, de curând, 115.000 de lei pentru funcţionarea şi în acest an a Centrului Social Comunitar pentru mama şi copilul abuzat, în cadrul căruia victime ale violenţei domestice din judeţul Galaţi beneficiază de consiliere socială, psihologică şi juridică, servicii de masă caldă şi activităţi instructiv-educative.

Acesta este singurul adăpost temporar de acest gen din Regiunea de Sud-Est, iar de la înfiinţare a acordat sprijin pentru 1.076 de asistaţi. Din suma de 115.000 de lei, 63.972 de lei reprezintă cheltuieli cu personalul care acordă servicii specializate persoanelor asistate, 14.528 de lei vor fi pentru cheltuieli administrative, iar 36.500 de lei vor fi cheltuiţi pentru masa caldă a victimelor abuzurilor.

"Proiectul "Centrul Social Comunitar pentru mama şi copilul abuzat" a fost implementat de Consiliul Judeţului în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Fundaţia "Familia" şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Serviciile de asistenţă socială, psihologică şi juridică, serviciile de cazare şi masă caldă, dar şi activităţile instructiv-educative se desfăşoară şi în prezent la sediul Fundaţiei "Familia", din strada Brăilei, nr. 202", se arată în expunerea de motive a proiectului aprobat de aleşii judeţeni. Spaţiul a fost dat în folosinţă gratuită fundaţiei în 2006, pe o perioadă de 15 ani.


CITEŞTE ŞI: Telefonul Copilului, sprijin pentru minorii în dificultate/ Copiii abuzaţi pot să ceară ajutor

Citit 587 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.