Gălăţenii CER AJUTORUL şefului statului, Klaus Iohannis, pentru a avea APĂ CALDĂ
Foto: Foto Iulia Kelt

Gălăţenii CER AJUTORUL şefului statului, Klaus Iohannis, pentru a avea APĂ CALDĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deconectarea oraşului Galaţi de la utilităţile indispensabile unui trai civilizat nu au rămas fără ecou în societatea civilă. Una dintre organizaţiile cele mai active în spaţiul public a adresat, prin unul din membrii săi, o scrisoare deschisă preşedintelui României, cerându-i să se implice în problema asigurării utilităţilor esenţiale pentru locuitorii oraşului de la Dunăre.

Un comunicat din partea asociaţiei "Galaţi, oraşul meu" ne precizează că aceasta "s-a constituit cu obiectivul clar de a-i reprezenta pe cetăţeni în raport cu administraţia locală. Ca atare, problemele cetăţenilor vor fi preluate şi aduse imediat pe agenda publică. O problemă care arde este şi aceea a sistării furnizării apei calde, căldurii, ba chiar la unele blocuri şi a apei reci, fapt ce părea imposibil să se întâmple cu ceva timp în urmă. Dar iată că imposibilul a devenit posibil şi am ajuns într-o situaţie inacceptabilă. Cerem Primarului Municipiului Galaţi, Consiliului local şi tuturor factorilor responsabili, să se implice de urgenţă pentru a rezolva situaşia fără precedent în ultimii 25 de ani".

În continuarea comunicatului ne-a fost remisă scrisoarea concepută de Iulia Kelt, membră a asociaţiei, scrisoare care apare şi on-line, pe site-ul ONG-ului.

Domnule Președinte al României, Klaus Werner Iohannis,        

Nu am să mă adresez dumneavoastră în calitate de reprezentant al ONG-ului „Galaţi, Oraşul Meu”, ci în calitate de locuitor al… oraşului (teoretic numit „oraş”) Galaţi, un …oraş care, din cauza unei deficitare conduceri, se duce pe apa sâmbetei. De fapt, a „se duce pe apa sâmbetei” este aşa, numai un fel de a spune, întrucât apa este un lux pe care noi, gălăţenii, nu ni-l putem permite. Exact ca în cazul unei glume proaste, începând cu data de 1 Aprilie 2015, orele 00:00 (cu o precizie demnă de un ceas elveţian), în Galaţi a dispărut apa caldă, căldura şi în anumite cartiere, printre care şi zona în care locuiesc şi eu, numită zonă de centru, inclusiv apa rece. Probabil că vor exista în curând în Galaţi zone de carantină pe care de voie, de nevoie, le va ocoli toată lumea de acum încolo din cauza unui posibil focar de infecţie. Vase nespălate, mâini nespălate, duşuri ioc, sistemele de epurare a dejecţiilor înfundate, iată ce înseamnă să trăieşti în Galaţi în ultima perioadă. N-am să mă leg de faptul că nu există locuri de muncă, cinematografe în oraş sau alte lucruri demne de o lume civilizată, de vreme ce momentan lipsesc condiţiile minime unui trai decent.

Conducătorii acestui oraş au ajuns deja la stadiul în care nu le mai este teamă de nimeni şi de nimic, mergând până la un astfel de grad de intimidare încât scenele ne amintesc de cele ale unui film cu şi despre apocalipsă în care nimeni nu mai ţine cont de responsabilităţi şi consecinţe întrucât oricum mâine lumea va dispărea. Exact aşa reacţonează cei din conducerea Galaţiului – ca şi cum nu mai au nimic de pierdut. Nu ştiu dacă mâine lumea într-adevăr va dispărea, însă dacă lucrul ăsta are să se întâmple, ultima mea dorinţă înainte de ziua Z este să fac un duș și să pot trage apa la baie pentru ultima oară. Îmi cer scuze anticipat pentru detaliile explicite pe care vi le-am împărtăşit, însă este cruda realitate în care mii de gălăţeni se scaldă… în lipsă de apă.

Tot ce vă rog, în numele tuturor gălăţenilor care trec prin aşa ceva, este să investigaţi şi dumneavoastră problema pentru a-i trage la răspundere pe cei ce au adus Galaţiul în situaţia aceasta. Nu voi da numele celor care merită investigaţi pentru rea conduită pentru că nu este de datoria mea să fac lucrul acesta şi îi ştiţi dumneavoastră mai bine oricum. Vă rog să nu treceţi cu vederea acestă scrisoare deschisă. Gândiţi-vă la un singur lucru: vă scrie un om total apolitic care nu ar fi apelat în veci la o astfel de soluţie dacă nu ar fi considerat-o ultima.


PRIMARUL Marius Stan, în ședință la Prefectură. Se discută despre SITUAŢIA CRITICĂ din municipiul Galați privind LIPSA APEI CALDE

Citit 4040 ori Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2015 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.