Cardul de sănătate, obligatoriu la Spitalul Judeţean, de la 1 mai

Cardul de sănătate, obligatoriu la Spitalul Judeţean, de la 1 mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” anunţă că, începând cu data de 1 mai, cardul de sănătate va deveni singurul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani.

Astfel, în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice (cabinetele din policlinica spitalului - n.r.), cardul va fi utilizat în momentul acordării serviciilor medicale. În asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile paraclinice, prezentarea cardului se va face în momentul recoltării probelor (pentru analizele de laborator - n.r.) sau în momentul efectuării investigaţiilor (în cazul investigaţiilor de radiologie, imagistică medicală, explorări funcţionale şi medicină nucleară - n.r.). În cazul spitalizării continue, precum şi în cel al spitalizării de zi, la internarea şi externarea din spital pacienţii sunt obligaţi să aibă asupra lor cardul de sănătate.

Deşi este obligatoriu de la 1 mai, circa 17.000 de gălăţeni nu au card de sănătate. Dacă vă număraţi printre cei care nu au primit cardul acasă, trebuie să sunaţi la CJAS (telefoane: 0236.410.111, 0236.319.400, 0236.319.444) şi să întrebaţi dacă documentul se află la sediul Casei de Sănătate sau a fost deja trimis la medicul de familie pe listă căruia sunteţi înscris. Totodată, veţi primi şi detalii legate de actele necesare pentru ridicarea cardului, precum şi informaţii despre programul de eliberare a cardurilor.

Documentul devine obligatoriu de la 1 mai. După această dată, nu veţi mai putea beneficia de niciun serviciu medical (cu excepţia urgenţelor), dacă nu veţi prezenta cardul de sănătate. Totuşi, dacă aţi refuzat cardul sau dacă acesta nu a fost tipărit încă, de la CJAS vă va fi eliberată o adeverinţă de asigurat, document valabil pentru o perioadă de trei luni şi care poate înlocui cardul.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi vine în sprijinul gălăţenilor care nu şi-au ridicat cardul de sănătate sau adeverinţa de înlocuire a acestui document. Astfel, CJAS Galaţi va fi deschisă şi în zilele de 1, 2 şi 3 mai, programul de lucru al instituţiei fiind între orele 8,00 şi 16,00.


IMPORTANT! Cum veţi putea folosi cardul de sănătate

Citit 1387 ori Ultima modificare Joi, 30 Aprilie 2015 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.