GRĂDINA ZOOLOGICĂ va fi REDESCHISĂ în iulie. IATĂ cu ce vei putea ajunge să o vizitezi

GRĂDINA ZOOLOGICĂ va fi REDESCHISĂ în iulie. IATĂ cu ce vei putea ajunge să o vizitezi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Parcul Zoo, din Pădurea Gârboavele, îşi va redeschide, în sfârşit, porţile pentru gălăţeni. Conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi (CMSNG) a anunţat, marţi, 23 iunie, că Grădina Zoologică (închisă pentru modernizare în anul 2011, dar a cărei finalizare a fost întârziată cu doi ani, întrucât ar fi trebuit să fie gata în 2013) va putea fi vizitată în luna iulie. Mădălin Şerban, directorul CMSNG, a afirmat, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, că pentru inaugurare a fost luată în calcul data de 8 iulie, însă aceasta nu reprezintă totuşi o certitudine. Reprezentanţii Complexului Muzeal aşteaptă, în prezent, emiterea autorizaţiei de mediu pentru ca obiectivul să poată funcţiona. "Toate documentele sunt, momentan, în analiză la Agenţia pentru Protecţia Mediului, până la 30 iunie, astfel încât considerăm că, în cursul lunii iulie, Grădina Zoologică Galaţi va putea fi redată circuitului public, după obţinerea autorizaţiei de mediu", a spus Mădălin Şerban.

Directorul Complexului Muzeal a afirmat că lucrările de modernizare ale Parcului Zoo ar fi fost finalizate încă din anul 2013, însă de vină pentru întârziere ar fi fost inexistenţa gardului. Timp de aproape un an, Consiliul Judeţului s-a chinuit să aloce banii necesari construirii gardului, care a fost în final realizat în luna decembrie a anului trecut.

Autobuz Transurb până la Zoo

Gălăţenii care nu au maşină vor putea ajunge la Zoo cu un autobuz al Transurb, la solicitarea Complexului Muzeal şi Consiliului Judeţului. Genica Totolici, directorul operatorului public de transport în comun, ne-a declarat că se lucrează la un grafic orar pentru introducerea unei curse până la Gârboavele. Directorul Transurb ne-a spus că este vorba de un autobuz de 50 de locuri, achiziţionat special pentru curse în interiorul judeţului. Tariful practicat urmează să fie aprobat de Consiliul Judeţului. "Vrem să îl finalizăm zilele acestea şi să îl depunem la Consiliu", ne-a spus Genica Totolici.

Citit 6219 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.