Un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii se întâlneşte astăzi cu pensionarii gălăţeni

Un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii se întâlneşte astăzi cu pensionarii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un secretar de stat în Ministerul Sănătăţii vine astăzi, 26 iunie, la Galaţi pentru a discuta cu un grup de cinci reprezentanţi ai Asociaţiei Europensionarilor din România. Întâlnirea va avea loc la sediul Consiliului Judeţului Galaţi, de la ora 11,00.

Preşedintele acestei organizaţii, Toader Cristea, a obţinut recent de la Primăria Bucureşti aprobarea pentru a picheta pe 1, 2 şi 3 iulie sediile Ministerului Sănătăţii (MS) şi Ministerului Muncii (MM). "Auzind despre acţiunea noastră, conducerea MS a luat decizia de a trimite un secretar de stat să discute cu noi. Totuşi, nu vom renunţa la protestele programate. Din acest motiv, vreau să îndemn cât mai mulţi pensionari gălăţeni să vină la Bucureşti, la acţiunile programate în perioada 1-3 iulie. În aceste trei zile vom picheta sediul MS, între orele 10,30 şi 14,00, şi sediul MM, între 14,00 şi 16,00", a precizat Toader Cristea.

Printre altele, protestatarii cer condiţii mai bune de tratament în spitalele de stat, preţuri unice la medicamente, indiferent de farmacie, creşterea punctului de pensie de la 27 la 45 la sută din salariul mediu brut pe economie şi pensii speciale pentru cei aproximativ 2,3 milioane de pensionari cu o vechime de peste 35 de ani în muncă.

Citit 1083 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2015 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.