Spectacol de binefacere, cu vedete în formare, la Teatrul Dramatic

Spectacol de binefacere, cu vedete în formare, la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 14 august, seara, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, s-a râs, s-a dansat, s-a cântat, iar tinerii spectatori din sală au aplaudat ca să nu li se vadă lacrimile din ochi. Căci a fost un spectacol de binefacere, realizat din inimă de tineri voluntari, care încearcă să ofere o şansă unui tânăr, gălăţeanul Constantin Sîrbu, care, la numai 25 de ani, trebuie să învingă un cancer limfatic ajuns în ultimul stadiu.

Pentru a-l ajuta să beneficieze de tratamentul salvator în Italia, vineri s-au strâns ceva bani, mai trebuie adunaţi încă foarte mulţi, dar a fost încă un pas şi un gest care nu se poate măsura cu zecimale. S-au implicat în generosul proiect cotidianul „Viaţa liberă”, Asociaţia "Danube Media Center", Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi „Carrefour”, cu tineri voluntari care au dorit să-i dea lui Costel „un motiv în plus pentru a lupta”.

"De toate pentru toţi"

„Reţeta” spectacolului, ca la bunii bucătari, a constant în varietatea ingredientelor şi în cantitatea generoasă! Au cântat, cu emoţie în glas, Iasmina Stoianovici (foto), colega noastră de ziar, alături de Dragoş Mitiţă, la chitară. Iasmina mărturiseşte că de la trei ani cântă în faţa oglinzii, acum „oglinda” fiind o sală cu prieteni cu inimă mare, cărora le-a mulţumit pentru implicare.

Cu piese calde li s-a alăturat Cătălina Bercaru, o tânără de 18 ani, participantă în fiecare an la Festivalul „Cerbul de Aur” şi la „Mamaia copiilor”. Au avut mai multe scenete, jucate cu bucurie, tinerii de la „Studio 21”, trupă de voluntari înfiinţată de şase ani, cu elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” şi Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, coordonaţi de profesorul Cristian Rolea.

Nu putea lipsi dintr-un spectacol gândit de tineri pentru tineri o demonstraţie de street dance, susţinută de trupa “Illqueens”, înfiinţată de coregraful Costel Roşu în 2011 şi afiliată trei ani mai târziu Casei de Cultură a Studenţilor. Trupa a dansat gratis vineri, pentru tratamentul lui Constantin Sîrbu, care are nevoie în continuare să strângă diferenţa de la cei vreo 8.000 de euro adunaţi cu greu la necesarul de 60.000!

Vineri s-au mai strâns vreo 2.000 de lei din bilete, dar este important ca tânărul să ştie că nu este singur, iar orice leu în plus înseamnă încă un pas spre bine…  Pe lângă demonstraţia de implicare, vineri a fost nu numai o ocazie de a dărui suflet, dar şi de a ne cunoaşte tinerele talente, poate chiar viitoare vedete.

Se poate dona orice sumă de bani în continuare în ambele conturi deschise pe numele lui Constantin Sîrbu: RO12BRDE180SV55992111800 şi, în euro, RO06BRDE180SV00114411800, codul SWIFT al băncii fiind BRDEROBU.

Foto Gabriel Răileanu

Citit 1303 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.