Combinatul a premiat inovaţiile anului trecut

Combinatul a premiat inovaţiile anului trecut
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Zeci de siderurgişti şi alţi invitaţi au participat la o conferinţă specială, susţinută de directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, cu ocazia Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, eveniment sărbătorit în fiecare an pe 28 aprilie.

Domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă este încă unul sensibil pentru Combinat, în ciuda progreselor înregistrate de la an la an. Situaţia este recunoscută chiar de către directorul general al ArcelorMittal. "Nu suntem încă acolo unde trebuie să fim. Majoritatea covârşitoare a accidentelor de muncă petrecute la ArcelorMittal Galaţi sunt legate de comportamentul lucrătorului, şi nu mă refer aici doar la muncitori. Creşterea gradului de siguranţă la locul de muncă este o preocupare permanentă a noastră, fapt vizibil şi prin programele pe care le desfăşurăm. Pentru mine, Ziua Securităţii şi Sănătăţii în Muncă este tot anul, nu doar la o dată anume", a spus Bruno Ribo.

Conducerea Combinatului i-a premiat şi anul acesta pe angajaţii care au contribuit la creşterea siguranţei la locul de muncă, prin inovaţiile pe care le-au pus la punct în 2015. Premiate au fost trei echipe de siderurgişti, fiecare echipă primind din partea administraţiei diplome şi prime în bani - câte 750 de lei pentru zece angajaţi (două echipe a câte cinci, care au ocupat locul al doilea) şi câte 1.000 de lei pentru alţi cinci angajaţi care au ocupat locul întâi, graţie invenţiei lor menite să îi protejeze în momentul în care lucrează la furnale, cu oţel încins.

"Anul trecut, s-au petrecut 21 de accidente de muncă, dintre care unul mortal. Am înregistrat astfel o creştere faţă de anul 2014, atunci când s-au petrecut nouă accidente de muncă, niciunul mortal. 2015 a fost un an trist pentru noi, după ce vreme de trei ani niciun muncitor nu-şi mai pierduse viaţa în ArcelorMittal Galaţi. În cei peste 50 de ani de existenţă ai Combinatului, aici s-au petrecut 365 de accidente de muncă soldate cu decese. Dacă ar fi să ţinem câte un minut de reculegere pentru fiecare dintre aceşti oameni, am avea nevoie de peste şase ore de tăcere", a mai spus Bruno Ribo.

Defalcat, dintre cele 21 de accidente petrecute anul trecut, în 11 au fost implicaţi angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi, iar în celelalte angajaţi ai firmelor care desfăşoară lucrări pe platforma Combinatului. De la începutul anului 2016, în Combinat au avut loc trei accidente de muncă, dintre care două au avut ca victime angajaţi ai firmelor contractoare.

Potrivit statisticilor, în lume mor zilnic 6.400 de lucrători, în urma accidentelor de muncă. În ţara noastră se înregistrează anual 185 de accidente de muncă mortale.

Citit 2160 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2016 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.