ADP şi Transurb vor fi afectate de concedieri

ADP şi Transurb vor fi afectate de concedieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galaţiul „se usucă” sută la sută dacă ADP pierde 20 la sută din oameni, spune directorul Eduard Grosu *

În timp ce alte instituţii icnesc, strâng din dinţi şi aplică sau vor aplica şi ele cum pot reducerea de personal de 20 la sută, comandată, ca efect anticriză, de preşedintele Băsescu, Administraţia Domeniului Public (ADP) Galaţi a făcut… publice efectele pentru municipiu ale acestei viitoare reduceri.

Ce-ar însemna deci ca ADP să dea afară 2 din 10 angajaţi? „Din punctul meu de vedere ar însemna că oraşul Galaţi s-ar usca cu totul! N-am mai avea spaţii verzi, n-am mai avea spaţii întreţinute, n-am mai avea curăţenie în ceea ce priveşte copacii”, ne-a asigurat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul.

Eduard Grosu, care  a dat un exemplu de reducere, de data aceasta cu cifre, şi de la altă societate a Consiliului Local, condusă tot de un membru PC: „La SC Transurb s-a anunţat un număr de o sută şi ceva de oameni care vor fi daţi afară, că altfel nu pot să spun. De ce? Pentru că aşa au impresia unii că trebuie să facem”.  

Blocajul invocat de directorul Eduard Grosu, deşi plauzibil, ne duce cu gândul şi la stilul românesc de aplicare a legilor căci, aşa cum spunea nu demult un comentator al acestei măsuri, să ne aşteptăm că vor fi daţi afară în primul rând cei fără pile, adică… cei care muncesc. Căci, altfel, poate ar fi cine să mai ude iarba, dar n-ar fi cine să susţină conferinţe de presă pe chestia asta… 

Pentru că directorul ADP, Eduard Grosu, este membru PC, partid de adâncă opoziţie, iar serviciul pe care îl conduce este în subordinea Primăriei, condusă de un primar şi un viceprimar PSD şi de un viceprimar PNL, un partid nu de mult ieşit de la guvernare, dl Grosu şi-a permis să-şi spună  oful în faţa presei.

Citit 1616 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.