Obiectiv cu presiune pe jucătorii OȚELULUI

Obiectiv cu presiune pe jucătorii OȚELULUI
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi începe mâine meciurile din returul Ligii a III-a, cu obiectivul general neschimbat, promovarea. Pentru a fi atins, clubul şi-a fixat o ţintă ambiţioasă pentru a doua parte a campionatului: cel puţin 12 victorii, în cele 13 partide rămase de jucat.

Iulian Apostol, căruia i-au fost mărite atribuţiile de team-manager cu cele aferente postului de manager executiv, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că obiectivul echipei gălăţene pentru retur este câştigarea celor cinci meciuri de pe teren propriu şi a cel puţin şapte dintre cele opt din deplasare. "Din 24 de puncte puse în joc la meciurile din deplasare, obiectivul clubului este obţinerea a minimum 21, iar acasă să nu facem nici un pas greşit, asta înseamnă nici măcar un egal, să câştigăm tot pe terenul nostru. Aşa vom putea ca în toamnă să fim în Liga a II-a", a declarat Apostol.

Oţelul începe returul de pe locul al patrulea, cu un punct mai puţin faţă de CSM Roman şi AFC Csikszereda Miercurea Ciuc şi cu două puncte în urma primei clasate, Aerostar Bacău.

Alexandru Ciobanu, antrenorul principal al echipei gălăţene, consideră că principalele contracandidate la promovare sunt echipele din Bacău şi M. Ciuc, cărora le-a analizat mutările din pauza de iarnă.

"Aerostar a fost şi ea destul de activă pe piaţa transferurilor, i-au luat pe Căinari, fundaşul Masalla de la Suceava, Istrate, care a trecut şi pe la Galaţi, pe la Dunărea şi apoi Metalosport, şi încă doi sau trei jucători. Ei aveau oricum un lot destul de puternic pentru nivelul Ligii a III-a şi asta se vede în clasament. Cei de la Csikszereda, din ce ştiu, nu au făcut mari mutări, ei oricum au o politică bazată pe jucători din acea zonă. Am adus şi noi destui jucători şi nivelul valoric ne-a crescut, astfel că anticipez că va fi o luptă la baionetă între cele trei, din toate punctele de vedere. Spun asta pentru că şi la sfârşitul turului am avut adversari supramotivaţi, ştim ce urmează", a analizat tehnicianul gălăţean situaţia din partea superioară a clasamentului Seriei I.

În ceea ce o priveşte pe CSM Roman, Alexandru Ciobanu aşteaptă primele etape din retur, pentru a se lămuri dacă această echipă va puteam menţine ritmul din prima parte a campionatului. "Echipa din Roman a pierdut un jucător destul de important, pe Ţapu, plecat la Miroslava, un atacant care în tur a înscris destul de multe goluri. Vom vedea dacă în retur au aceeaşi putere şi acelaşi suflu ca în prima parte a campionatului, când au fost surpriza plăcută a seriei. Mai sunt şi alte echipe puternice pentru acest nivel, ca Lieştiul, Râşnovul sau Rădăuţiul, care vor avea ceva de spus în retur.

În primul meci din retur, Oţelul va juca, vineri, cu AFC Odorheiu Secuiesc, în deplasare.

Citit 4859 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2018 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.