Sezon încheiat dezamăgitor de Arcada
Foto: Sonia Baciu

Sezon încheiat dezamăgitor de Arcada
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi a încheiat în Cupa României la fel ca în campionat, pe locul doi, după ce a pierdut finala disputată pe teren propriu, scor 2-3.

Deşi a fost gazdă a turneului final, Arcada n-a reuşit să-şi păstreze trofeul „Cupei României”, câştigat anul trecut. În marea finală a competiţiei, formaţia gălăţeană a cedat la mare luptă, în setul „decisiv”, după un meci în care a jucat sub nivelul arătat în ultimele două luni.

Arcada a prins o zi slabă la preluare, aspect vizibil în special în primul set, cu momente de greşeli consecutive la recepţia serviciilor adverse, aspect care a permis celor de la Tricolorul să ducă scorul de la 7-6 la 7-11, la fel cum a fost de la 15-15 la 15-21, setul fiind încheiat la 18-25.

Chiar dacă s-au aflat în zi nefastă, voleibaliştii de la Arcada au reuşit să revină prin atitudinea pozitivă şi determinare. Au luat actul secund cu mai multă concentrare pe final, cu 25-23 după egalitate la 23, iar apoi, avându-l pe Kovacevici ca locomotivă, poate chiar cea mai bună evoluţie a acestuia din tot sezonul, Arcada a trecut la conducere, 25-21 în al treilea act şi 2-1 la seturi.

Însă, acest ritm n-a putut fi dus până la capăt. În setul patru, după o primă cădere la 14-12 (până la 14-16), a urmat o a doua, decisivă: de la 19-20, la 19-25. Astfel, s-a intrat în setul scurt, „decisivul”, unde pentru Arcada filmul s-a rupt la 5-4. Tricolorul a făcut cinci puncte la rând şi n-a mai putut fi oprită: 9-15 şi 2-3 la seturi.

Filip Despotovski, unul dintre ridicătorii echipei gălăţene, a comentat cu realism acest meci, admiţând că doar spiritul de luptă a făcut ca Arcada să conducă cu 2-1 la seturi. „Am avut meciul în mână după ce am câștigat al treilea set, dar și acel moment a fost cu noroc și cu multă luptă. Echipa noastră părea obosită, nu am avut parcă putere să terminăm victorioși. Tot anul am fost avut căderi pe final de meci, la fel cum a fost și acum. Cred că mai mult psihic am pierdut multe din meciuri”, a declarat macedoneanul cu cetăţenie română.

Astfel, Arcada termină pe locul doi, la fel ca în campionat, unde a avut doar un punct mai puţin ca echipa din Ploieşti, iar bilanţul este de un singur trofeu în acest sezon, Supercupa României.

Trei plecări sunt certe

Ratarea pentru al treilea sezon la rând a titlului de campioană, iar acum şi a obiectivului secundar (Cupa României) se va lăsa cu schimbări la Arcada, iar cel mai pesimist scenariu este diminuarea bugetului pentru sezonul următor. În acest moment, deja sunt sigure plecările a trei jucători. „Nu voi mai continua la Arcada”, a anunţat Filip Despotovski după finala pierdută, iar celălalt coordonator din lot, Dima Filippov, a semnat cu o formaţie din Franţa. De asemenea, Andrei Spânu, unul dintre jucătorii de bază din ultimele sezoane, a semnat cu Volei Municipal Zalău.

Citit 1334 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2018 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.