CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL | Vicecampioana mondială, calificare dramatică

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL | Vicecampioana mondială, calificare dramatică
În foto, Messi exteriorizându-și bucuria calificării în optimile de finală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Selecţionata Argentinei, vicecampioana mondială, s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins echipa Nigeriei cu scorul de 2-1 (1-0), marţi seara, la Sankt Petersburg, în Grupa D.

Argentina a deschis scorul prin Messi (min. 14), cu execuţii senzaţionale: preluare pe coapsă, cu stângul şi-a mutat mingea pe dreptul şi finalizare perfectă. Apoi Messi a trimis în bară din lovitură liberă, dar lucrurile s-au complicat mult pentru sud-americani după ce Nigeria a egalat prin Victor Moses (min. 51), din penalti. Suspansul a crescut enorm în minutul 75, când argentinianul Rojo a respins cu capul în propria mână, arbitrul a apelat la asistenţa video pentru a se lămuri dacă trebuie să dicteze penalti şi a luat decizia regulamentară: henţ involuntar, care nu se sancţionează. Chinul „pumelor” s-a prelungit până spre final, salvarea vicecampioanei mondiale de la eliminare venind abia în minutul 86, la golul înscris de Rojo.

Autor al golului care a deschis drumul Argentinei spre fazele eliminatorii, Messi a vorbit despre starea de spirit din interiorul naţionalei Argentinei. ”Am fost foarte încrezători că Dumnezeu ne va ajuta şi că totul se poate întoarce în favoarea noastră. Am suferit mult, pentru că a fost o situaţie foarte dificilă. Era o miză enormă şi, cu siguranţă, e o descătuşare pentru noi. A fost un meci mare datorită rezultatelor de dinainte şi multelor lucruri care s-au spus. Nu ne gândeam că vom suferi atât. Am avut posesia, am încercat să creăm oportunităţi chiar şi după ce am marcat şi ne-am gândit că a doua repriză va fi la fel ca prima. Dar ei au reuşit să marcheze din penalti şi să ne enerveze. Aveam impresia că totul se întâmplă pe repede-înainte şi am început să atacăm mai mult. Am ştiut că o oportunitate ne-a căzut din cer, după două meciuri în care nu am fost în stare să câştigăm, şi am fost conştienţi că nu o puteam lăsa să scape. Am fost criticaţi aspru, dar am strâns rândurile şi ne-am calificat. Tricoul Argentinei e cel mai important, iar noi ne-am sacrificat şi acum suntem în optimi. Am făcut-o pentru fanii noştri, pentru că au crezut în noi”, a spus Messi. 

Apoi, starul Argentinei a vorbit despre adversarul din optimi, Franţa: ”Am urmărit fiecare meci al Franţei. Au jucători foarte buni individual, rapizi, care pot face diferenţa. Şi am colegi pe care-i ştiu foarte bine, Umtiti şi Dembele. Ştiu ce sunt ei, ştiu ce avem de făcut”. 

În celălalt meci din ultima etapă a Grupei D, Croaţia a învins Islanda cu 2-1 şi a terminat pe primul loc, cu maximum de puncte. 

În grupa C, Franţa şi Danemarca au remizat, scor 0-0, ambele calificându-se, cu francezii de pe primul loc. În optimi: Franţa - Argentina, Croaţia - Danemarca.

Programul zilei

Astăzi, se joace ultimele meciuri din faza grupelor. De la ora 17,00, în Grupa H: Japonia (4 puncte) - Polonia (0p) şi Senegal (4p) - Columbia (3p). De la ora 21,00, în grupa G: Anglia şi Belgia îşi vor disputa primul loc, ambele fiind calificate deja (au câte 6 puncte), celălalt meci fiind Panama - Tunisia, ambele fără punct până acum.

Citit 1003 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2018 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.