CS Universitatea Dunărea de Jos, calificare în Cupa României

CS Universitatea Dunărea de Jos, calificare în Cupa României
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa CS Universitatea "Dunărea de Jos" s-a calificat în faza a doua a "Cupei României", după ce a câștigat, scor 2-1, în fața formației brăilene Sportul Chiscani.

CSU a fost condusă cu 1-0, gol înscris încă din minutul 5, dar a reușit să egaleze și apoi să preia conducerea în urma celor două goluri marcate din penalti de către căpitanul Grigoraș, în minutele 66 și 81.

Antrenorul Cătălin Savu a spus că în primele minute a revăzut meciul de la barajul cu Făurei, dar jucătorii săi au avut puterea să întoarcă meciul. "La începutul jocului, mi-a fost frică, mai ales că am primit gol în minutul 5 și mi-am adus aminte de meciul cu Făurei, de la Galați, și am crezut că vom trăi din nou un coșmar. Am demonstrat că avem valoare, am demonstrat că meritam să fim în Liga a III-a. Ne pare rău de meciurile de baraj, atât de cel de acasă, dar în special de cel de la Făurei, în care nu am fost lăsați să câștigăm cu un scor care să ne permită promovarea în Liga a III-a. Avem echipă bună, sunt mulțumit de băieți, mai avem câteva posturi deficitare, le știm, sper ca până la următorul meci oficial să reușim să ne acoperim și pe acelea", a declarat Cătălin Savu.

În ceea ce privește faza următoare, Savu și-a arătat dorința de a juca împotriva echipei SC Oțelul. "Pentru un spectacol fotbalistic în oraș, care să atragă investitori, care să îndrepte privirea Primăriei către fotbal, îmi doresc un derbi cu Oțelul în următoarea fază a Cupei", a spus Savu.

Surprize pe teren

Chiar dacă, din toamnă, doi dintre jucătorii de la CS Universitatea "Dunărea de Jos", Adrian Anastasie și Lucian Ignat, vor juca în Liga a III-a, pentru CS Făurei, aceștia au fost prezenți în meciul de miercuri, din Cupă. "Vreau să le mulțumesc și jucătorilor care și-au manifestat intenția de a pleca la Făurei. Am fost de acord cu transferul lor, dar mi-au spus că pentru binele echipei, pentru culorile clubului, au venit să joace meciul de Cupă, pentru că au iubit fantastic acest club", a completat tehnicianul "studenților".

De altfel, aceasta nu a fost singura surpriză din teren. Din lotul brăilean, din acest an, face parte și internaționalul Emanuel Moldoveanu, care a evoluat ultima oară la echipa de futsal United Galați, în sezonul 2016-2017.

 Posibil adversar gălățean în turul secund

Faza a doua a "Cupei României" se va disputa pe 15 august și sunt angrenate cele 34 de echipe calificate în faza I, plus alte 22 din Liga a III-a, printre acestea din urmă fiind SC Oțelul Galați și Sporting Liești.

Până atunci, SC Oțelul va disputa încă un meci amical, de această dată pe teren propriu. Sâmbătă, de la ora 11.00, "oțelarii" se vor duela cu Metalul Buzău (Liga a III-a).

Citit 1495 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2018 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.