VOLEI | Acumulările fizice, la ordinea zilei

VOLEI | Acumulările fizice, la ordinea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipele gălățene de volei au intrat foarte serios "în pâine", în ceea ce privește antrenamentele în vederea noului sezon competițional. Atât CSU Belor, cât și CSM Arcada au efectuat un mare număr de ședințe de pregătire, hotărâte ca la startul campionatului să le găsească cu pregătirile puse la punct.

Băieții de la CSM Arcada se pot lăuda că au ajuns la peste 30 de antrenamente. În primele 12 zile, pregătirile au avut loc la Galați, iar din 26 august au continuat în cantonamentul de la Cheile Grădiștei. S-a început cu nouă jucători, după care s-au alăturat cei doi aflaţi la "naționalele" lor, croatul Raici și românul Cristudor, care au participat la partidele din preliminariile Campionatului European. Încă doi jucători de marcă se află în campania de pregătire în vederea participării la Campionatul Mondial. Competiția va avea loc în Italia și Bulgaria, în perioada 9-29 septembrie. Cei doi "gălățeni" sunt componenți ai loturilor naționale ale Australiei - Paul Andreson, respectiv, Puerto Rico - Angel Perez.

Cei 11 jucători au participat la antrenamente susținute, două și trei pe zi, cu accent pe acumulările fizice. Aceștia au programat, astăzi, un ultim antrenament, iar la revenirea acasă vor da o importanță mai mare pregătirii tehnico-tactice, completată cu meciuri de verificare, plus cele din "Cupa Arcada" (3-5 octombrie).

Dacă în cazul echipei masculine de volei, noul club sportiv al Primăriei Galați, CSM, a încheiat un parteneriat cu Arcada, care va evolua în campionatul Diviziei A1 sub numele de CSM Arcada, nu același lucru s-a întâmplat în cazul celei feminine, CSU Belor. "Deocamdată, nu. Nu a fost timp să aprofundăm, bugetul a fost limitat și trebuia să îl restructurăm. Consiliul de Administrație a zis că deocamdată obiectivul pe termen scurt este păstrarea drepturilor de participare în campionatele cele mai înalte. Se speră că anul viitor să fie preluate. Suntem deschiși să discutăm cu toată lumea", a declarat președintele CSM, Marius Cosoreanu, la Divizia locală de la Digi24.

CSU Belor, meci greu la debutul campionatului

Echipa feminină de volei CSU Belor se află în febra pregătirilor, care se desfășoară la Galați sub îndrumarea antrenoarei Ileana Berdilă, ajutată de Nelu Ivanov. Participă zece jucătoare, alte două fiind așteptate după ce își vor rezolva problema vizelor - macedoneanca Emilija Popjordanovska și Elina Selimovici (Bosnia-Herțegovina). La începutul acestei săptămâni a fost lămurit și numărul de echipe din Divizia A1 (primul eșalon). Inițial a fost vorba de 12, dar, între timp, CSU Oradea (care, în vară, a promovat în turneul de la Galați) și CSU Medicina Tg. Mureș şi-au anunțat forfaitul, din motive finaciare. În aceste condiții a fost necesară reprogramarea meciurilor celor 9 etape. Gălățencele au un început de campionat infernal, cu deplasare în fieful vicecampioanei CSM Volei Alba Blaj - 27 octombrie, apoi, primul meci de acasă (3 noiembrie), cu CSM Târgoviște. Celelalte programări arată astfel: la Penicilina Iași, acasă cu Știința Bacău, apoi cu CSM Lugoj (d), cu Dinamo București (a), două deplasări - la CSM București și "U" Cluj, iar ultimul meci al turului va avea loc pe teren propriu, cu echipa Universității de Vest Agroland Timișoara. Pentru că au mai rămas doar zece formații în competiție, FR Volei a hotărât că în viitoarea ediție nu va retrograda nicio echipă.

Primul meci oficial al elevelor Ilenei Berdilă va fi pe 20 octombrie, în deplasare, la Penicilina Iași, în prima fază a "Cupei României".

Pentru acest sezon, CSU Belor a rămas în "afara" CSM Galați

Citit 979 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.