Halep, victorie cu mult chin la Australian Open

Halep, victorie cu mult chin la Australian Open
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Simona Halep şi Marius Copil au confirmat aşteptările, s-au impus în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Melbourne, Australian Open, alăturându-se Irinei Begu în faza a doua de întreceri. În schimb, Mihaela Buzărnescu, deşi a jucat bine, a pierdut în faţa lui Venus Williams, după ce a câştigat primul set şi a condus cu 5-3 în al doilea. Tot în trei seturi a pierdut şi Ana Bogdan.

Simona Halep, lider al ierarhiei mondiale, s-a impus greu în faţa sportivei Kaia Kanepi, scor 6-7 (2), 6-4, 6-2. Halep a fost lentă în prima jumătate a meciului şi enervant de pasivă, astfel că adversara a dominat mai toate schimburile şi s-a impus în primul set mai clar decât o arată scorul, parcă ca o prelungire a coşmarului de la precedentul turneu de Mare Şlem, US Open 2018, când a fost eliminată de Kanepi, tot într-un meci din primul tur.

În setul secund, după ce Kanepi luase avantajul unui break şi conducea cu 2-1, Simona Halep a reuşit să-şi schimbe atitudinea, a devenit mult mai ofensivă, ceea ce i-a permis să echilibreze disputa şi în setul decisiv chiar să domine.

La finalul partidei de marţi, Simona Halep şi-a atras şi mai mult simpatia publicului, spunând că în urma colaborării cu fostul său antrenor, Darren Cahil, se simte pe jumătate australiancă. "Vă mulţumesc! Aţi fost fantastici, vă mulţumesc pentru ajutor. Mă bucur că am câştigat, sunt foarte fericită. Știam ce trebuie să fac, că trebuie să fiu puternică. Acum merg cu mai multă încredere (n.r. - în turul secund la turneul australian), o să fie la fel de greu, voi avea mult mai mult de muncă. Fiecare meci e greu. Oamenii de aici au fost foarte amabili cu mine. Îmi place Australia, sunt pe jumătate australiancă, pentru că am avut un antrenor australian. Mulţumesc, Darren, pentru toţi aceşti ani!", a spus Simona Halep.

În turul secund de la Australian Open. Halep o va întâlni pe Sofia Kenin, o sportivă din SUA în vârstă de 20 de ani. Kenin e pe locul 37 mondial şi în plină ascensiune. Sportiva din SUA, care e născută la Moscova, a câştigat săptămâna trecută primul turneu major al carierei, după o finală cu Anna Karolina Schmiedlova, scor 6-3, 6-0, la Hobart. 

Copil, start excelent

Marius Copil (60 ATP) a început cu dreptul la Australian Open, câştigând în primul tur, de o manieră clară, în fața lui Marcel Granollers (Spania, 108 ATP). Românul a trecut în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4, 6-4, la capătul unui meci de o oră de 46 de minute. Ceva probleme au fost doar în setul doi, când spaniolul a condus cu 4-1. În turul doi, Marius Copil va avea o misiune foarte complicată, urmând să joace cu David Goffin (22 ATP), favorit 21 la Australian Open. Cei doi s-au întâlnit o singură dată în carieră, în 2016, când belgianul a ieșit învingător. 

În turul secund mai este calificată, de luni, şi Irina Begu, care are astăzi o misiune extreme de grea, urmând să joace cu Petra Kvitova, 28 de ani şi numărul 6 în clasamentul WTA, care a dispus în primul tur de Magdalena Rybarikova (Slovacia), scor 6-3, 6-2.

Buzărnescu şi Bogdan au pierdut în setul decisiv

Partea negativă a zilei de marţi de la Australian Open au constituit-o înfrângerile Mihaelei Buzărnescu (26 WTA) și Anei Bogdan (82 WTA). Ambele au cedat în setul decisiv.

Buzărnescu a dat peste o adversară foarte dificilă, Venus Williams (SUA; 36 WTA). A început bine meciul și părea că va reuși surpriza în Australia. A dus setul de debut până în tie-break, unde a reușit, grație celor 3 mini break-uri, să își adjudece manșa cu 7-3. Buzărnescu a arătat şi în setul secund că a revenit aproape de nivelul ridicat al jocului său de anul trecut, a condus cu 5-3, dar “eternal” Venus a reuşit să replice şi să se impună în tie-break, apoi şi în setul decisive

Ana Bogdan părea că a avut șansă la tragerea la sorți. A fost împerecheată cu o sportivă de 17 ani, Iga Swiatek (Polonia; 177 WTA), venită din calificări. Însă, românca a cedat primul set cu 6-3, l-a câștigat pe următorul cu 6-3, dar a pierdut în decisiv.

Citit 988 ori Ultima modificare Marți, 15 Ianuarie 2019 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.