Calificare cu emoţii în sferturile de finală ale ”Cupei României” la FUTSAL. United câştigă şi când joacă slab

Calificare cu emoţii în sferturile de finală ale ”Cupei României” la FUTSAL. United câştigă şi când joacă slab
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vicecampioana naţională United Galaţi a avut parte de un meci surprinzător de dificil cu formaţia din eşalonul secund KSE Tg. Secuiesc, de care a reuşit să treacă până la urmă cu bine, obţinând calificarea în sferturile de finală ale "Cupei României".

O echipă mare câştigă şi când joacă slab, o vorbă din bătrâni pe care United trebuie să o confirme în restul sezonul. Evoluând pe terenul covăsnenilor, echipa gălăţeană s-a impus cu destule emoţii, scor 4-2.

Cei de la KSE Tg. Secuiesc şi-au jucat şansa cu o respectabilă îndârjire, speranţele într-o surpriză de proporţii începând să prindă cheag după ce au deschis scorul, în minutul 4. Apoi, până la pauză, doar aspectul jocului s-a încadrat în categoria predicţiilor confirmate, nu şi evoluţia scorului. United a început să domine tot mai consistent, însă s-a întrecut în ratări, cu multe mingi trimise în bară sau cărora le-a fost refuzată intrarea în plasă de către Farkaş, portarul gazdelor prinzând o zi cu o evoluţie remarcabilă.

Spre finalul primei reprize, în penultimul minut înainte de pauză, lucrurile păreau să se îndrepte în albia firescului, United egalând prin ceea ce a rămas până la urmă singura mare surpriză a acestei disputei, noutatea de ultimă oră din lotul gălăţean, brazilianul Araujo. Totuşi, cei de la United probabil încă nu conştientizaseră că nu e loc de superficialitate, de vreme ce au primit gol peste doar câteva zeci de secunde şi s-a intrat la odihnă cu 2-1 pentru echipa din liga a doua!

Imediat după reluare (min. 21), antrenorul-jucător Florin Ignat a egalat, dar apoi s-a reluat seria ratărilor şi lucrurile ajunseseră într-un moment în care păreau să se complice rău pentru United. Araujo a încasat (min. 32) al doilea galben şi a fost eliminat, intrându-se în două minute de inferioritate numerică, ceea ce în futsal de regulă se simte din plin. Din fericire, tocmai atunci United şi-a concretizat maturitatea şi valoarea individuală superioare, reuşind să preia în sfârşit conducerea pe tabela de scor, printr-un gol marcat pe contraatac de Borges (min. 32). Rezistenţa "buturugii mici" a fost răpusă abia spre final, după ce portarul Farkaş a fost şi el eliminat, iar în ultimul minut Cireş a înscris pentru 4-2.

Problemă conştientizată

Astfel, United a evitat să se alăture pe lista echipelor de primă ligă eliminate în această fază a competiţiei, acolo unde a rămas doar Futsal Poli Iaşi, scoasă de către formaţia de eşalon secund CSM Tg. Mureş.

Antrenorul-jucător Florin Ignat consideră că dificultatea cu care s-a obţinut calificarea are şi aspecte pozitive. "Un duş foarte rece, de care se pare că aveam nevoie, inclusiv eu. În discuţiile avute între noi după meci, am văzut ceea ce trebuie, s-a conştientizat că, pentru a câştiga, nu este de ajuns doar să intri în teren, indiferent de adversar. Cred că am făcut cel mai slab joc de când sunt la United. Sunt sigur că două meciuri slabe la rând, acolo unde este potenţial, nu se prea se întâmplă, deci am aşteptări mari de la următoarele partide", a spus tehnicianul gălăţean.

Pentru United urmează meciul de pe teren propriu, din campionat, cu incomoda FK Odorheiu Secuiesc, adversară cu care în tur s-a încheiat la egalitate, scor 3-3. Această partidă va avea loc sâmbătă, 16 februarie, de la ora 18.30, în sala "Dunărea". Apoi, se va juca în deplasare cu SCM Buzău (locul 8 în Liga I), în sferturile de finală ale "Cupei României".

Transfer de ultimă oră

United a surprins prin apariţia în lotul folosit la Tg. Secuiesc a unui nou jucător, brazilianul Daniel Araujo (24 de ani), care a fost legitimat în ultimul moment. Acesta vine de la Informatica Timişoara, echipă pentru care a şi înscris în acest sezon împotriva formaţiei gălăţene, când a deschis scorul în Supercupă. În urma problemelor financiare ale clubului timişoarean, Araujo a devenit liber de contract şi a acceptat oferta promptă primită de la United. Un alt brazilian, Neto, este în continuare în aşteaptarea vizei de intrare în România, pentru a se integra lotului antrenat de Florin Ignat.

Citit 1000 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 01:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.