Antrenorul Oţelului, estimări înaintea returului: Promovarea se joacă în martie
Foto: SC Oţelul

Antrenorul Oţelului, estimări înaintea returului: Promovarea se joacă în martie
Alin Pînzaru (stânga), alături de preparatorul fizic Ionel Tămăşanu şi secundul Tudorel Pelin
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Returul Ligii 3 va începe în următorul weekend, Oţelul reluând lupta pentru promovare având de recuperat o diferenţa de trei puncte faţă de principala contracandidată, SCM Gloria Buzău. Alin Pînzaru, antrenorul principal al echipei gălăţene, consideră că cei din Buzău au un program mult mai greu şi că decisive vor fi partidele din primele cinci etape.

Obţinerea victoriei în meciul direct, de la Buzău, programat în etapa a patra din retur, este o condiţie esenţială în calculele făcute de către tehnicianul gălăţean. „Chiar de am fi terminat turul la egalitate de puncte, tot am fi fost obligaţi să câştigăm în momentul meciului direct, de la Buzău, deci povestea e aceeaşi. Cel mai important este ce putem noi face. În momentul în care ne adunăm toate punctele puse în joc, inclusiv din jocul de la Buzău, atunci vom ajunge în situaţia pe care ne-o dorim, de a ne uita doar în curtea noastră”, a spus Alin Pînzaru.

Antrenorul gălăţean a analizat şi ultimele două jocuri de verificare, 2-2 cu Metalul Buzău şi 1-3 cu Unirea Slobozia, cu 5 goluri primite după ce în cantonamentul din Spania nu s-a primit nici unul, „Am făcut analiza jocurilor. Nu am avut probleme colective, au fost greşeli mari individuale în ambele meciuri. E bine că au apărut acum şi ne arată că avem probleme, avem timp să le corectăm”, a precizat Pînzaru.

Totul în cinci etape

Antrenorul principal al Oţelului estimează că promovarea se va decide în mare măsură după jocurile din luna martie, când Oţelul trebuie să profite de programul mult mai dificil al celor din Buzău. „Avem în faţă luna martie în care lucrurile se vor duce într-o direcţie sau alta, am încredere că se vor duce în cea dorită de noi. Începutul returului e cu un program mai greu pentru ei, cu meciuri la Tg. Secuiesc, la Lieşti, acasă cu noi şi apoi deplasare la Miroslava. La nivel de deplasări, ei vor juca cu toate echipele din prima parte a clasamentului. Dar, repet, cel mai important este ce putem noi face. Acum ne interesează ca până la meciul cu Buzăul să acumulăm maximum de puncte din cele trei etape care sunt până atunci”.

Că primele cinci etape vor fi decisive cred şi cei de la a treia clasată, Ştiinţa Miroslava, care nu au renunţat la lupta pentru primul loc deşi  au de recuperat o diferenţă destul de mare, şapte puncte. ”Dacă vom obţine punctaj maxim în primele patru etape, vom păstra şanse mari de a promova în Liga 2. Avem meciul cu liderul din Buzău pe teren propriu (n.r. etapa a cincea, în 30 martie) şi, dacă ne vom impune, cred că vom lua o opţiune importantă în lupta pentru revenirea în eşalonul secund. Promovarea este unul dintre obiectivele mele”, a declarat Bogdan Chiper, preşedintele clubului din Miroslava.

Mai ales dacă Oţelul va câştiga la Buzău, echipa din comuna învecinată Iaşiului ar putea juca cu motivaţie maximă derbiul din runda a cincea, cu posibilitatea de a reduce la un singur punct ecartul faţă de SCM Gloria, astfel că indirect ar putea ajuta echipa gălăţeană.

Oţelul va juca primul meci din retur pe teren propriu, sâmbătă de la ora 15.00, cu CSM Paşcani (locul 14, penultimul). Celelalte jocuri din primele cinci runde sunt cu Sănătatea Darabani (deplasare), Ceahlăul (acasă), la Gloria Buzău şi acasă cu Bucovina Rădăuţi.  Programul celor de la SCM Gloria Buzău în luna martie este următorul: la Tg. Secuiesc, acasă cu Metalul Buzău, deplasare la Sporting Lieşti, acasă cu Oţelul şi apoi la Miroslava.

Citit 2120 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.