HANDBAL | În Cupa României, cel mai puternic adversar posibil. Gălăţencele au dat peste următoarea campioană

HANDBAL | În Cupa României, cel mai puternic adversar posibil. Gălăţencele au dat peste următoarea campioană
Handbalistele de la CSM Galaţi şi SCM Rm. Vâlcea se vor întâlni a doua oară în această lună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia feminină de handbal CSM Galaţi va juca în sferturile de finală ale Cupei României cu cea mai puternică formaţie românească din acest moment, SCM Rm. Vâlcea, aflată pe primul loc în Liga Naţională.

Dacă tragerea la sorţi pentru faza optimilor Cupei României a fost una cu noroc maxim pentru CSM Galaţi, marți, 19 martie 2019, la împerecherea pentru sferturile de finală, lucrurile au stat exact invers. Echipa gălăţeană a căzut cu SCM Râmnicu Vâlcea, liderul Ligii Naţionale. În plus, echipa gălăţeană s-a “procopsit” şi cu o deplasare foarte lungă, sorţii acordând statutul de gazdă puternicei formaţii vâlcene.

Meciul este programat pe 31 martie, de la ora 17,30, urmând să fie transmis de către TVR.

Şansele handbalistelor din Galaţi de a produce o surpriză tind spre zero, ţinând cont de potenţialul arătat în acest sezon de SCM Rm. Vâlcea. Formaţia vâlceană este şi ultima echipă pe care a întâlnit-o CSM Galaţi în campionat, la Galaţi, în urmă cu aproape două săptămâni. Atunci s-a impus foarte clar echipa olteană, scor 14-30, într-un meci în care CSM Galaţi a ales o variantă realistă, jucând a doua repriză cu trei junioare pentru a-şi menaja handbalistele ce acuzau diverse accidentări.

Apoi, SCM Rm. Vâlcea a dat lovitura în marele derbi pentru câştigarea campionatului cu CSM Bucureşti, pierzând la un singur gol, de ajuns pentru a rămâne pe primul loc în Liga Naţională, în condiţiile în care în tur se impusese la o diferenţă de trei goluri. De altfel, acest deznodământ fusese anticipat de Alexandrina Oprea, antrenoarea de la CSM Galaţi, la finalul meciului cu vâlcencele din 7 martie. “Cred că astăzi am jucat cu următoarea campioană a României. Sunt sigură că echipa din Vâlcea va câştiga duelul cu CSM Bucureşti, pentru că este mai omogenă, au dubluri pe post cu jucătoare de aceeaşi valoare şi se încheagă mai bine jocul lor faţă de al celor din Bucureşti”, spunea Alexandrina Oprea acum două săptămâni.

Celelalte trei dueluri din sferturile de finală ale Cupei României vor fi AHCM Slobozia (prima clasată în eşalonul secund şi practic promovată din Seria A) – CSM Bucureşti, HC Zalău – Gloria Bistriţa şi Măgura Cisnădie – Universitatea Cluj.

Totul pe campionat

În condiţiile unui adversar atât de puternic în Cupă, cel mai probabil echipa gălăţeană îşi canalizează eforturile doar pe campionat, în încercarea a urca de pe locul 13, direct retrogradabil. CSM Galaţi are de recuperat o diferenţă de patru puncte faţă de U. Cluj pentru a ajunge la turneul de baraj, lucrurile urmând să se clarifice până la finalul meciului direct, de la Cluj, de peste trei etape, în 14 aprilie.

Acum, Liga Naţională este întreruptă pentru două acţiuni ale loturilor naţionale şi se va relua pe 28 martie, când CSM Galaţi are etapă liberă şi aşteaptă victoria celor de la Zalău în partida de la Cluj-Napoca. Apoi, pe 7 aprilie, echipa gălăţeană va reveni în competiţie cu un meci pe teren propriu în compania celor de la Măgura Cisnădie, etapă în care U. Cluj va juca în deplasare cu CSM Bucureşti.

Citit 1020 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2019 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.