Un fotbalist gălăţean, spre prima ligă rusă
Foto: George Miron, la ultimul sezon al Oţelului în Liga I

Un fotbalist gălăţean, spre prima ligă rusă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fundaşul central gălăţean George Miron (25 de ani), format şi lansat în fotbalul de mare performanţă de Oţelul Galaţi, este foarte aproape de un transfer în Rusia, la doar două luni după ce a plecat de la FC Botoşani la FCSB.

Miron a ajuns la FCSB în luna februarie a acestui an, de la Botoșani. Astfel, fundașul gălățean ar putea pleca de la formația roș-albastră după doar două luni, vorbindu-se de o ofertă de la Ural în valoarede 600.000 de euro. Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, își freacă mâinile, deoarece are asigurat un procent de 30% dintr-un viitor transfer.

"Dacă se face mutarea asta, mă consider și eu norocos. Nu îmi dădea nimeni 200.000 de euro pe Miron atunci, i l-am dat domnului Becali pe gratis și ar fi culmea acum să iau aproape 200.000 de euro din transferul lui Miron la o altă echipă. E un fotbalist bun și poate juca oricând la altă echipă. La FCSB a jucat destul de bine, e un copil excepțional și sunt convins că dacă domnul Becali îl va lăsa să plece încasez niște bani nesperați. Are ofertă din Rusia în acest moment", a declarat Iftime, la Pro X.

Florin Vulturar, impresarul lui Andrei Miron, a confirmat interesul ruşilor de la Ural pentru fundaşul central gălăţean și susține că formația din Rusia îl urmărește pe acesta încă de când evolua la FC Botoșani. "Voi ști mai multe zilele următoare, când partenerul meu din Rusia va avea o discuție decisivă cu președintele, referitor la transferul lui Miron. Atunci vedem exact unde suntem și dacă putem închide transferul. În această perioadă, e destul de greu din cauza restricțiilor. Ceea ce știu sigur este că echipa din Rusia îl dorește foarte mult pe Miron, de când juca la Botoșani. Eu sper să ajungem la un consens și să fie bine pentru toată lumea", a spus Vulturar, pentru Fanatik.

Ural este pe locul 10 în prima ligă rusă, iar la această echipă este şi un alt fotbalist roman, Eric Bicfalvi.

Falimentatul FC Oţelul îşi poate cere partea

George Miron a fost format la FC Oţelul în ultimii ani de juniorat, de regretatul antrenor Ion Cruceanu, debutând în prima ligă la clubului gălăţean. În ultimul sezon al FC Oţelul în Liga I, 2014-2015, a jucat în 22 de partide. În vara anului 2015, a fost transferat la FC Botoşani gratis, dar cu clauză ca FC Oţelul să încaseze 40 la sută din următorul transfer, fiind precizată şi o sumă minimă pentru clubul aflat în procedură de faliment. Vom reveni asupra acestui aspect, al pretenţiilor financiare pe care le poate avea acum FC Oţelul SA, societate aflată în procedura de faliment.

Citit 2325 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2020 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.