Victorie importantă pentru Oțelul Galați

Victorie importantă pentru Oțelul Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul a făcut un meci foarte bun la startul fazei a doua din Superligă, iar acum se pregătește de abordarea partidelor cu cele două echipe din Craiova

Oțelul avea mare nevoie de toate cele trei puncte în meciul cu Poli Iași, pentru a avea un start mai liniștit de play-out. Băieții lui Dorinel Munteanu au avut atitudinea necesară de a reuși să câștige partida, scor 1-0, grație unui gol marcat de Maciel. Portughezul a ajuns la cinci goluri înscrise în campionat, având și cinci pase decisive.

Întregul meci a fost controlat de către Oțelul, iar scorul putea fi mult mai mare, dacă ar fi fost concretizate marile ocazii semnate de Rusevici, Bodișteanu sau Lameira.

Victoria a adus liniște în tabăra gălățenilor, după ce Oțelul a ajuns la 20 de puncte în clasamentul din play-out

Foarte mulțumit de joc a fost și Dorinel Munteanu, la finele partidei, după ce a fost un joc tipic pentru echipa sa - victorie cu 1-0, fără ca adversarii să pună probleme. "Este normal să fiu mulțumit după acest meci. Nu i-am dat nicio șansă adversarului, chiar dacă s-au făcut speculații multe înainte de meci. Ne-au aparținut ambele reprize, în prima puteam să marcăm două sau trei goluri, dar nu am fost inspirați. De aceea, scorul nu a fost mai consistent, dar cele trei puncte sunt foarte importante. Îmi felicit echipa și jucătorii pentru că au înțeles ce avem de făcut. Nu știu cine poate să conteste această victorie", a spus Munteanu.

Pentru pauza competițională, determinată de meciurile echipelor naționale, Dorinel Munteanu a ales să le ofere două zile libere jucătorilor săi, după care vor fi câteva antrenamente mai dure din punct de vedere fizic. "Este foarte important că am câștigat, dar pe final de săptămână o să fie antrenamente dure, i-am și anunțat, să se pregătească", a adăugat antrenorul gălățenilor, care a mai spus că echipa sa nu va juca niciun meci amical până la finalul lunii martie.

Oțelul va avea de jucat apoi cu FCU 1948 Craiova, pe 31 martie, în deplasare, iar pe 4 aprilie, tot la Craiova, dar cu CSU, în sferturile de finală ale "Cupei României".

Zivulici, omul meciului

Unul dintre cei mai buni jucători din 2024 pentru Oțelul a fost croatul Diego Zivulici. Iar la meciul cu Poli Iași a oferit o pasă măiastră la golul lui Maciel și a avut o evoluție exactă în linia mediană. Din punct de vedere statistic, Zivulici a avut cea mai mare notă - 8,0. A fost urmat îndeaproape de Bodișteanu (7,9), care a creat constant probleme pe partea stângă, respectiv, Cisotti (7,7). În general, toți jucătorii din primul ”unsprezece” au avut evoluții peste medie, care au generat o superioritate netă față de echipa din Iași.

Citit 2093 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2024 09:21

1 comentariu

  • postat de vikingul tulin
    Marți, 19 Martie 2024 11:16
    188.25.227.***
    atacantul galatean ,tudorie de la uta marcheaza un gol cu voluntari.nu era bun pentru otelul?
    3
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.