Meciul sezonului, la Galați: Oțelul - "U" Cluj

Meciul sezonului, la Galați: Oțelul - "U" Cluj
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Tot parcursul bun de până acum al echipei gălățene poate fi încununat de o calificare în finala "Cupei României".

Munca depusă de Dorinel Munteanu și jucătorii trecuți pe la echipă în ultimii trei ani poate să atingă apogeul o data cu o eventuală calificare în finala "Cupei României". Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie ca Oțelul, alături de fanii săi ce vor umple până la refuz arena, să treacă de "U" Cluj. Este un singur meci, eliminatoriu, în care la rezultat de egalitate se va trece la reprize suplimentare de prelungiri și, eventual, la lovituri de departajare.

Partida Oțelul - "U" Cluj, din semifinalele "Cupei României", este programată joi seară, de la ora 20.30, pe Stadionul "Oțelul". Biletele sunt deja puse în vânzare online, dar sunt disponibile și în ziua meciului, la casele de bilete din jurul stadionului.

Meciuri bune contra clujenilor

În sezonul actual, cele două echipe s-au întâlnit de două ori, în campionat, în contexte diferite. În prima confruntare, cea de la Galați, a fost 1-1, cu un gol egalizator picat de nicăieri pentru clujeni, în ultimul minut. Atunci a fost o eroare a portarului Stoian, care a provocat un penalti, după ce Panait nu intervenise decisiv la o minge avută în control. Meciul respectiv a fost unul dintre cele mai bune ale Oțelului, într-o perioadă în care jocul echipei încă nu mergea la standardele impuse de Dorinel Munteanu.

Al doilea meci, cel de la Cluj, a fost câștigat de Oțelul cu 1-0, când deja era Sabău antrenor la Universitatea. În acel moment, "U" Cluj era o echipă aflată în mare formă, dar succesul le-a revenit gălățenilor. Tot atunci, Chipciu, unul dintre cei mai importanți jucători ai clujenilor, a spus că Oțelul este cel mai dificil adversar de învins.

"U" Cluj va fi, de altfel, adversara oțelarilor și în următoarea partidă de campionat, programată duminică. Dar meciul din ”Cupa României” are o importanță aparte, fiind decisiv pentru calificarea în ultimul act.

Parcursul până în semifinale

Drumul Oțelului în "Cupa României" a început cu o deplasare la FC Bacău, echipă din al treilea eșalon, în faza de play-off pentru calificarea în grupele competiției. Cisotti, Adăscăliței și Lopez au marcat pentru 3-1. Tot cu un adversar din Liga a III-a avea să joace formația gălățeană în prima rundă din faza grupelor: 4-1 la SCM Zalău. Au urmat apoi remizele cu FCSB, 1-1 la Galați, respectiv 3-3 (după ce a condus cu 3-1) cu Dinamo, la București. Calificarea din grupe s-a produs de pe locul al doilea, iar în ”sferturi” a venit unul din cele mai bune meciuri ale sezonului realizate de gălățeni: 1-0 cu CSU Craiova, după prelungiri, chiar pe Stadionul "Ion Oblemenco".

Citit 4970 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 17:59

1 comentariu

  • postat de ss
    Joi, 18 Aprilie 2024 12:55
    5.13.204.***
    Meciul de astazi e de mare importanta istorica, in joc ar fi prima cupa a Romaniei din istoria clubului, ar fi prima Cupa a Romaniei din istoria Moldovei iar data victoriei ar putea sa fie 15mai, din nou nemaipomenitul 15mai! Meciul de astazi pe cat de important, pe atat de greu, hai OTELUL!!!!!
    0
    19

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro