Susţinem talentul: „Viaţa liberă”, la Raliul Sibiului
Foto: Radu David, alături de copilotul Mihaela Beldie

Susţinem talentul: „Viaţa liberă”, la Raliul Sibiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • La doar 17 ani, împliniţi recent, Radu David a debutat ieri în Raliul Sibiului, cea mai importantă competiţie de raliuri din ţară * Cel mai promiţător talent din automobilismul românesc este sponsorizat de cotidianul nostru

Pasiunea lui Radu pentru raliuri a fost moştenită de la tatăl său, asistând la diverse curse auto de la o vârstă fragedă. „Locuiam în apropierea unui circuit şi vedeam curse în fiecare weekend, asta era cea mai mare bucurie a mea”, povesteşte tânărul sibian. A început kartingul la vârsta de opt ani, iar de la 12 a început să concureze în diverse competiţii de raliu. Este campion naţional la juniori şi se mândreşte cu o serie impresionantă de rezultate.

Radu David nu se plânge de sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru a obţine performanţe şi trece cu optimism peste orice obstacol. „Am un stil de viaţă schimbat, pentru că trebuie să fiu ordonat în tot ceea ce fac, însă pentru mine e o plăcere. Chiar dacă practic automobilism sportiv, trebuie să-mi menţin o formă fizică foarte bună, iar psihic trebuie să fiu puternic, capabil să trec peste orice situaţie”.

Juniorul din liga seniorilor

Raliul Sibiului, cea mai importantă etapă a campionatului intern, contează ca a opta etapa a Intercontinental Rally Challenge şi ca etapa a cincea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi este înclusă în calendarul FIA European Rally Cup.

La start s-au înscris  61 de echipaje din 15 ţări, iar Radu David este cel mai tânăr pilot al cursei, concurând la bordul unei maşini Dacia Logan, alături de navigatoarea Mihaela Beldie. „Mă simt foarte bine în postura de cel mai tânăr participant, mai ales că voi concura la debutul într-o cursă de seniori alături de piloţi renumiţi precum Harry Hunt sau Andreas Mikkelsen”, a declarat tânărul pilot sibian.

Pilot de raliu fără permis

Radu David nu are carnet de şofer şi a fost nevoit să parcurgă recunoaşterea traseului de pe bancheta din spate a maşinii. „E inedit să nu fii la volan când faci recunoaşterea traseului, dar lucrez împreună cu pilotul Claudiu David, care mă ajută foarte mult”, ni s-a confesat Radu. „Recunoaşterea traseului am făcut-o în trei, pentru că Radu nu are permis. Claudiu a pilotat maşina, eu am scris dictarea, iar Radu a asistat de pe bancheta din spate”, a precizat copilotul Mihaela Beldie.

„Viaţa liberă” alături de talente

Participarea lui Radu David la marea cursă din Raliul Sibiului este susţinută şi de „Viaţa liberă”, alături de alte trei branduri importante: BCR Leasing, Colina Motors şi Continental. „Ţin să le mulţumesc foarte mult celor care m-au ajutat, fără ei nu aş fi putut reuşi”, a spus Radu.

 

Citit 1130 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2012 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.