Victorii în amicale pentru handbalistele de la Danubius: Noua echipă stă bine în atac
Foto: Daciana Curtean (stânga) şi Cătălina Cioaric, la prima apariţie în tricoul Danubiusului / Foto: Bogdan Codrescu

Victorii în amicale pentru handbalistele de la Danubius: Noua echipă stă bine în atac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Antrenoarea Alexandrina Soare este conştientă de plusurile şi mai ales minusurile din jocul Danubiusului * Campionatul Ligii Naţionale începe săptămâna viitoare, pe 6 septembrie


Transformare totală pentru echipa feminină de handbal care va reprezenta, din toamnă, Galaţiul în competiţia internă - Liga Naţională, dar şi în cea europeană - Cupa Cupelor!

Marţi seara, în Sala „Siderurgistul”, Handbal Club Danubius Galaţi, grupare ce a preluat locul celor de la HC Oţelul, şi-a prezentat lotul de jucătoare şi staful tehnic în cadrul unui meci amical cu HC Femina Piatra Neamţ. Elementul de noutate îl constituie susţinerea financiară acordată de Primăria Galaţi echipei de handbal, lucru rar şi modest întâmplat în anii trecuţi. Pe lângă asigurarea unui buget de aproximativ 200.000 de euro, noul edil şef al Galaţiului, Marius Stan, a ţinut să fie prezent la sală chiar şi la un meci cu o divizionară secundă. Asta spre deosebire de sezoanele precedente, când, de exemplu, la un meci între Oţelul şi Dunărea Brăila, singurele autorităţi prezente la derbi erau cele din oraşul vecin!

Cioaric şi Curtean, pilonii de pe semicerc!

Iubitorii handbalului feminin gălăţean au putut, marţi seara, face cunoştinţă cu noile jucătoare de la HC Danubius. Din formula de start a meciului cu Piatra Neamţ, doar trei jucătoare s-au văzut din vechea gardă: portarul Cristina Bobeică, centrul Daciana Curtean şi extrema Cătălina Cioaric, ultimele două fiind piloni de bază în apărare. Pe lângă cele trei handbaliste, în primul şapte pe faza de apărare, s-au mai regăsit: extrema stânga Mirabela Cricleviţ, pivotul Irina Lazarin şi ucrainencele Iulia Zaremba şi Iaroslava Burlachenko, în timp ce pe faza de atac s-a mizat mult pe centrul ucrainean Iryna Glibko, care a demonstrat un apetit ridicat de gol.

HC Danubius Galaţi - HCF Piatra Neamţ 37-16 şi 40-14

Partida de marţi seară a fost la discreţia elevelor Alexandrinei Soare, în ciuda faptului că antrenoarea de la Danubius a încercat mai multe formule de joc: scor final 37-16 (19-8). Totuşi, de la echipa din Piatra Neamţ s-a remarcat fost portar al Oţelului din urmă cu aproximativ zece ani, Cătălina Marinescu Vornicu. Pe bancă s-a mai aflat şi interul Raluca Sandu (Timaru), tot o fostă componentă a Oţelului.

Pentru Danubius au evoluat: Cristina Bobeică, Ramona Ciontu, Loredana Nica şi Olivia Costache (jucătoare aflată în probe) - Cătălina Cioaric 7, Iryna Glibko 7, Carmen Gheorghe 6, Mihaela Pătuleanu 4, Iulia Zaremba 3, Mirabela Cricleviţ 2, Delia Mărginean 2, Iaroslava Burlachenko 2, Daciana Curtean 1, Alexandra Dodan 1, Irina Başa 1, Irina Lazarin 1 şi Maricica Trandafir.

Ieri dimineaţă, cele două echipe s-au întâlnit într-un meci revanşă. Danubius s-a impus şi de această dată, scor 40-14, după ce la pauză tabela indica 21-7.

Cu ocazia acestor două partide, handbalistele de la Danubius au prezentat şi noul echipament cu care vor evolua în Liga Naţională (primul meci pe 6 septembrie, cu CSM Bucureşti), marca Masita, identic cu cel al fotbaliştilor de la Oţelul Galaţi.

Alexandrina Soare cere răbdare!

La capătul celor două meciuri cu echipa HC Femina Piatra Neamţ, antrenoarea Alexandrina Soare a realizat o analiză în care a punctat plusurile şi minusurile echipei gălăţene. „Au fost două meciuri foarte utile, pentru că am rulat tot lotul. La capitolul dăruire, lucrurile au stat bine, un minus există în privinţa pregătirii fizice, dar asta se poate pune la punct. Important este ca relaţiile de joc să funcţioneze şi să înţeleagă toate jucătoarele strategia pe care o adopt şi tactica de joc. Plusuri şi minusuri sunt ca la orice echipă, sper să eliminăm cât mai repede problemele inerente. Consider că stăm bine la capitolul atac, asta prin faptul că jucătoarele nou-sosite sunt tehnice. Bineînţeles, prin experienţa de joc a Cătălinei Cioaric şi a Dacianei Curtean, care reprezintă nucleul de bază, plus pivotul Irina Lazarin, vom putea să obţinem rezultate cât mai bune. Cu răbdare şi multă muncă ne vom îndeplini obiectivul. Ne dorim ca la sfârşitul campionatului să plecăm bucuroşi de la sală”, ne-a declarat antrenoarea celor de la Danubius Galaţi, Alexandrina Soare.

Citit 2506 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2012 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.