CROS UMANITAR "Alin are dreptul la copilărie", sâmbătă, în Grădina Publică (VIDEO)

CROS UMANITAR "Alin are dreptul la copilărie", sâmbătă, în Grădina Publică (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atleţii amatori gălăţeni din grupul „Să alergăm pe Faleză” organizează în Grădina Publică, sâmbătă, 12 iulie, de la ora 9,00 o nouă acţiune umanitară, la care sunt aşteptaţi cei pasionaţi de mişcare în aer liber şi care astfel pot îmbina plăcutul cu utilul. După reuşita din luna mai, când „au alergat pentru Valeriu”, acum un nou caz a atras atenţia lui Cristi Onofrei şi colegilor lui. Este vorba despre Alin, un băieţel de doar trei ani şi jumătate, ce suferă de osteogeneză imperfectă, cunoscută ca boala oaselor de sticlă (este o afecţiune genetică şi se caracterizează prin deficienţe cantitative şi calitative ale fibrelor de colagen). În vreme ce alţi copii de-o vârstă cu el aleargă prin parc, Alin îi urmăreşte doar cu privirea, din căruciorul care îl plimbă de pe când era bebe. Boala pe care o are face ca oasele lui să fie extrem de fragile. La fiecare mişcare mai bruscă osul se poate sparge, ducând la apariţia unor fracturi grave.

La crosul umanitar de sâmbătă se va alerga maximum 10 km (adică zece ture de grădină), fiecare după cât îi permite pregătirea fizică, participanţii contribuind şi cu donaţii pentru Alin. Acest eveniment se doreşte a fi, pe lângă aspectul caritabil, şi un imbold pentru gălăţeni la a face mişcare în aer liber, de a adopta un stil de viaţă sănătos, dar şi dovada că societatea civilă se implică. 

Pentru cei care vor să îl ajute pe Alin, au fost deschise şi două conturi la BCR, pe numele Andrei Alin Miron. Cel în lei este RO40RNCB0141141411160001, iar cel în euro RO13RNCB0141141411160002. De asemenea, dacă vreţi să aflaţi mai multe despre situaţia micuţului, o puteţi suna pe mama sa, Liliana Miron, la numărul de telefon 0742 836 589.

De altfel, acţiunea precedentă din luna mai, deşi nu a fost vremea cea mai favorabilă, a adunat susţinători ai acestui gen de implicare. Suma strânsă atunci a fost suficientă pentru a demara procedurile medicale pentru intervenţia chirurgicală de care are nevoie Valeriu, semn că dacă se vrea, se poate.

CITEŞTE ŞI: Campania VL "Din inimă"/ COPILUL care face o FRACTURĂ LA FIECARE PAS

„Să alergăm pentru Valeriu” - acțiune sportivă cu scop CARITABIL în Grădina Publică

Alergători cu prichindelul alături, în tricicletă

Citit 1620 ori Ultima modificare Marți, 08 Iulie 2014 10:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.