HOCHEI / Dunărea Galaţi l-a demis pe antrenorul finlandez Rauhanen

HOCHEI / Dunărea Galaţi l-a demis pe antrenorul finlandez Rauhanen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul pe filieră finlandeză de la CSM Dunărea a eşuat după nici două luni. Eşecul din primul meci în Cupa României, 2-7 cu HSC Miercurea Ciuc, i-a fost fatal antrenorului finlandez Kari Rauhanen. Acesta a fost demis de cei din conducerea echipei CSM Dunărea, nemulţumiţi în primul rând de valoarea modestă a jucătorilor finlandezi aduşi de tehnician. Astfel, după ce luni s-a renunţat la hocheiştii Janne Jookila, Arttu Niskakangas și Kai Sivasalmi, marţi a fost rândul lui Rauhaunen să plece din Galaţi, după ce s-a ajuns la un acord cu acesta pentru rezilierea contractului. Un alt hocheist finlandez, Pasi Hirvonen, a plecat singur de la echipă încă dinaintea Cupei României, invocând motive personale, în timp ce Ville Eskelinen, a plecat fără să apuce să joace vreun meci official pentru Dunărea din cauza unei accidentări.

Astfel, la conducerea tehnică a echipei gălăţene revine ca antrenor principal Marius Trandafir.

În locul celor trei hocheişti finlandezi care au evoluat în cele două meciuri din Cupa României (cu HSC Miercurea Ciuc şi Progym Gheorgheni), au fost aduşi în lot trei cehi: Adam Rasner, care a mai evoluat la Dunărea Galaţi şi în precedentele două sezoane, Ladislav Rytnauer şi Michal Jeslinek.

În ceea ce-I priveşte pe cei doi jucători austrieci, Oliver Setzinger și André Lakos, aceştia fuseseră transferaţi doar pentru Cupa României şi au plecat de la echipă. Austriecii au impresionat plăcut, astfel că s-a încercat păstrarea lor şi pentru campionat, discutându-se inclusive despre varianta de a fi antrenori-jucători, însă nu s-a ajuns la un acord.

Campionatul Ligii Naţionale va începe sâmbătă – 20 septembrie, când Dunărea va juca la Galaţi, cu Progym Gheorgheni.

Citit 1798 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.