REPRIZĂ DE COŞMAR pentru HOCHEIŞTII de la Dunărea

REPRIZĂ DE COŞMAR pentru HOCHEIŞTII de la Dunărea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia gălăţeană a pierdut fără drept de apel meciul cu Steaua, scor 3-8 * Diferenţa s-a făcut în a doua treime a meciului, încheiată cu un umilitor 0-6 * Trei goluri au fost luate în superioritate numerică


Înaintea începerii sezonului, la Galaţi se lucra la un proiect care să însemne relansarea hocheiului din acest oraş, vorbindu-se în jurul echipei chiar de ambiţiile de a se juca finala campioanatului. Echipa a avut cele mai bune condiţii de pregătire înaintea sezonului din ultimele două decenii, însă rezultatele pozitive n-au venit. Dimpotrivă, s-a ajuns la una dintre cele mai umilitoare reprize din istoria echipei, bifată duminică seară în meciul din deplasare cu Steaua, disputat la Cârţa (judeţul Harghita). CSM Dunărea a pierdut cu 3-8, proporţiile scorului fiind reduse în a treia repriză, când deja soarta jocului era decisă şi adversarii cu sacii în căruţă.

În prima repriză disputa a fost destul de echilibrată, la prima pauză Steaua conducând la limită, numai cu 1-0, apoi a urmat coşmarul. În repriza a doua, portarul Radu Viorel a fost lăsat singur în bătaia puştii, erorile din defensivă s-au înlănţuit şi s-au încasat în această parte a meciului nu mai puţin de şase goluri, fără ca Dunărea să înscrie măcar o dată. În această repriză s-a văzut din plin că lotul suferă valoric la capitolul fundaşi, trei din cele şase goluri fiind primite în momente în care echipa gălăţeană se afla în superioritate numerică pe gheaţă!

„Şase goluri într-o repriză nu am luat în viaţa mea”, îşi exterioriza dezamăgirea Teodor Mocanu, antrenorul secund, într-o declaraţie pentru sportgalaţi.com.

Lotul e departe de ceea ce s-a dorit

În presezon, cei de la CSM Dunărea au mizat pe antrenorul Rauhanen şi cinci jucători finlandezi, dar evoluţiile din Cupa României au arătat că hocheiştii aduşi de tehnician sunt departe de a aduce plusul dorit în lot. S-a ajuns la despărţirea de întreaga legiune finlandeză, iar pentru a compensa au fost aduşi patru jucători din străinătate: cehii Jeslinek, Rytnauer şi Rasner, alături de slovacul Palak. Însă, au rămas doar trei, Jeslinek a plecat înaintea partidei cu Steaua pentru un contract mai avantajos în Franţa, ceea ce a reprezentat o pierdere importantă. Jeslinek marcase ambele goluri din precedentul meci de campionat (scor 2-6 în deplasare cu SC Miercurea Ciuc) şi alte trei cu Progym Gheorghieni, el având şi patru pase decisive în cele două etape în care a jucat pentru Dunărea. 

A mai fost încercată şi varianta cu cei doi austrieci, Oliver Setzinger și André Lakos, aduşi doar de dragul rezultatului imediat, nu ca parte dintr-o strategie pe termen mediu sau lung. Aceştia au fost transferaţi doar pentru Cupa României, apoi au fost rechemaţi pentru un singur meci, cel de la Miercurea Ciuc. 

În primele trei etape din sezonul regulat, Dunărea are o victorie (12-3 cu Progym) şi două înfrângeri (2-6 cu SC M. Ciuc şi 3-8 cu Steaua). În următoarea etapă, echipa gălăţeană va juca, în deplasare, cu deţinătoarea titlului de campioană, Corona Braşov, pe 22 octombrie.

Citit 916 ori Ultima modificare Luni, 13 Octombrie 2014 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.