CAPITALA României se MUTĂ LA GALAŢI

CAPITALA României se MUTĂ LA GALAŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Klaus Iohannis soseşte astăzi, 7 februarie, la Galaţi * Vizita preşedintelui României a fost confirmată * Cea mai valoroasă echipă de Fed Cup a României din toate timpurile, cu toate jucătoarele aflate în top 100 WTA, va întâlni reprezentativa Spaniei, la Patinoarul "Dunărea", astăzi şi duminică


Pentru două zile, Galaţiul este Capitala României. Datorită valorii sportive ridicate, generatoare de simpatie din partea publicului, pe care o au Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru, componente ale echipei României de tenis, dar şi a celor care, din punct de vedere organizatoric, au făcut posibil ca cel mai important eveniment sportiv al anului să aibă loc aici, cel puţin 2.000 de români din mai toate colţurile ţării, în frunte cu preşedintele României, Klaus Iohannis, sunt aşteptaţi în Galaţi.

La Patinoarul „Dunărea”, transformat într-o lună de zile din arenă de hochei într-una cochetă pentru tenis, astăzi şi mâine va avea loc întâlnirea dintre echipele României şi Spaniei, contând pentru turul I al Grupei Mondiale.

Simona Halep (locul 3 în topul mondial), lidera echipei României, va juca în primul meci al zilei, atât astăzi, cât şi duminică, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri. „Eram pregătită să joc şi în al doilea, dar aşa îmi este cel mai bine, pentru că intru mai repede în competiţie şi nu stau prea mult să mă gândesc la meci. Sunt pregătită să joc cel mai bun tenis al meu, sper să o şi fac cu susţinerea pe care sunt sigură că o vom avea din partea publicului”, a declarat Simona Halep.

Sâmbătă, 7 februarie, ceremonia de deschidere va avea loc de la ora 12,45, iar de la ora 13,00 Simona Halep va juca cu numărul 2 doi din echipa Spaniei, Silvia Soler-Espinosa (locul 67 WTA). După o pauză de aproximativ 20 de minute, va urma al doilea meci, între Irina Begu (locul 34 WTA) şi lidera echipei Spaniei, Garbine Muguruza (17 WTA). 

Duminică, 8 februarie, de la ora 12,00, va avea loc duelul dintre liderele celor două formaţii, Halep şi Muguruza, urmat de cel din Begu şi Soler-Espinosa. Apoi, în funcţie de scorul general din acel moment, va avea loc partida de dublu în care pentru România sunt anunţate în echipă Monica Niculescu (57 WTA) şi Alexandra Dulgheru (95 WTA), iar pentru Spania - Lara Arruabarena (86 WTA) şi Anabel Medina Garrigues (499 WTA). Dacă învingătoarea este deja stabilită înaintea acestui meci, este posibil ca „dublul” să nu se mai joace.

 

Alexandra Dulgheru

(25 de ani, 87 WTA - la simplu)

- a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia

- prezentă în 8 întâlniri

- a jucat 12 meciuri

- simplu (victorii/înfrângeri) 4/3

- dublu (victorii/infrangeri) 1/4

Simona Halep

(23 de ani, 3 WTA la simplu)

- a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia

- prezentă în 12 întâlniri 

- a jucat 16 meciuri

- simplu (victorii/înfrângeri) 9/2

- dublu (victorii/înfrângeri) 2/3

Irina-Camelia Begu

(24 de ani, 34 WTA - la simplu, 56 WTA - la dublu)

- a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia

- prezentă în 9 întâlniri 

- a jucat 12 meciuri

- simplu (victorii/înfrângeri) 3/2

- dublu (victorii/infrangeri) 5/2

 

Monica Niculescu

(27 de ani, 49 WTA- la simplu, 44 WTA - la dublu)

- a debutat în Fed Cup în 2004, în Malta

- prezentă în 30 de întâlniri 

- a jucat 43 meciuri

- simplu (victorii/înfrângeri) 14/7

- dublu (victorii/înfrângeri) 13/9

Vizita preşedintelui României, confirmată

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va ajunge sâmbătă, 7 februarie, la Galaţi pentru a participa la ceremonia de deschidere a Fed Cup şi pentru a asista la primul meci al competiţiei, în care vor evolua Simona Halep şi Silvia Soler-Espinosa. Vizita şefului statului a fost învăluită în mister până vineri seară, 6 februarie. În cursul dimineţii şi a după-amiezii nu doar mass-media fremăta de dorinţa de a afla dacă preşedintele României va veni într-adevăr în oraşul nostru, ci şi şefii unor instituţii extrem de importante de la malul Dunării.

Vineri seara, însă, Departamentul de Comunicare al Administraţiei Prezidenţiale a confirmat participarea la ceremonia de deschidere a Fed Cup România - Spania, programată la ora 12,45. Conform unor surse neoficiale, Klaus Iohannis ar urma să sosească la Galaţi în intervalul 11,30-12,00, iar vizita sa va dura aproximativ două ore.

Preşedintele Klaus Iohannis dă astfel curs invitaţiei Simonei Halep, lansată la sfârşitul lunii noiembrie, de a intona împreună Imnul de Stat al României. „Pentru că sunteţi un mare fan al sportului pe care îl practic, am marea onoare, d-le Preşedinte, să vă întreb dacă puteţi să vă alăturaţi echipei noastre de Fed Cup, în luna februarie, la Galaţi, să cântăm împreună, pe teren, imnul naţional al ţării noastre?", suna provocarea numărului 3 mondial. (Corina Dobre)

Ministrul de Interne, spectator la meciul Simonei Halep

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, va fi prezent, sâmbătă, la Galaţi, pentru a asista la meciul Simonei Halep cu Silvia Soler-Espinosa, ne-au dezvăluit surse neoficiale. Iată că sportul poate face şi din oraşul nostru o destinaţie preferată, dacă motivul este prezenţa la Galaţi a unei campioane veritabile. (Corina Dobre)

O firmă din Galaţi transportă sportivii gratuit

Deşi majoritatea serviciilor conexe galei FED CUP de la Galaţi sunt plătite de organizatori, există şi firme locale care au decis să contribuie voluntar la reuşita evenimentului. Una dintre acestea este SF TEX SA Galaţi, dealer autorizat al mărcilor Ford şi Mercedes, care a pus la dispoziţia organizatorilor galei maşinile necesare transportului sportivilor şi oficialilor. (Dana Antonescu)


CITEŞTE ŞI: TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII despre meciurile Simonei HALEP la Galaţi

Citit 5635 ori Ultima modificare Marți, 10 Februarie 2015 14:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.