Procesul de INSOLVENŢĂ al Oţelului se reia de la zero

Procesul de INSOLVENŢĂ al Oţelului se reia de la zero
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sentinţa a fost de trimitere spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti


Apelul făcut de mai multe persoane fizice şi juridice aflate în postura de creditor în procesul de insolvenţă al Fotbal Club Oţelul SA a fost judecat de Curtea de Apel Bucureşti, iar sentinţa a fost următoarea: „Anulează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă, respectiv la Tribunalul Bucureşti-Secţia a VII-a Civilă”.

Ce înseamnă acest lucru din punctul de vedere al clubului? „Întocmirea unui nou plan de reorganizare, cu posibilitatea de a se înscrie la masa credală şi cei către care, între timp, s-au mai adunat datorii, spre exemplu unii dintre jucătorii din campionatul trecut”, a declarat Vlad Răpişcă, administrator special al FC Oţelul SA. Din punct de vedere procedural, există riscul ca acest nou plan de reorganizare să nu fie aprobat, ceea ce ar însemna intrarea în procedura de faliment. „Este exclus să se ajungă aici”, a adăugat Răpişcă.

Tribunalul Bucureşti a stabilit ca următorul termen de judecată în acest caz să fie 8 aprilie.

Desfiinţarea Oţelul II, oficializată

În cadrul unei conferinţe de presă la care au participat reprezentanţi ai celor două cluburi din Galaţi cu echipe în Liga a III-a, Oţelul II şi Metalosport, s-a semnat un protocol de colaborare în urma căruia va continua competiţie una singură, comună: Metalosport. Oţelul a cedat nouă jucători de la echipa secundă către Metalosport, căreia îi va pune la dispoziţie gratuit baza sportivă „Zoltan David” (ex-Ancora) atât pentru antrenamente cât şi pentru meciuri. Printre altele, decizia a fost explicată prin „situaţia financiară delicată” de la Oţelul. Obiectivul stabilit pentru acest sezon este evitarea retrogradării şi formarea unei echipe puternice, care să poată din sezonul viitor să încerce promovarea în liga secundă. Totodată, Vlad Răpişcă – administrator special al FC Oţelul şi Dorin Butunoiu – preşedinte Metalosport au spus că pentru sezonul viitor se doreşte parcurgerea procedurilor regulamentare pentru ca echipa de liga a treia să funcţioneze ca satelit al Oţelului, astfel ca jucătorii roş-alb-albaştri, care nu prind lotul la prima echipă, să poată juca pentru continuitate la Metalosport.

Oţelul, învinsă în meci amical

Altfel, aflată în cantonament în Antalya, echipa gălăţeană Oţelul a susţinut, ieri, al treilea meci amical din cadrul acestui stagiu de pregătire centralizată. Formaţia antrenată de Tibor Selymeş a întâlnit echipa Karpati Lvov, aflată pe penultimul loc în prima ligă ucrainiană, de care a fost învinsă, scor 2-3 (2-2). Pentru Oţelul au marcat Sanaa Altama (min. 21) şi Hamroun (min. 26), ambii din pasele lui Florin Cernat.

Meciul a fost dominat copios de Oţelul, însă greşelile din defensivă au făcut posibil ca ucrainienii să înscrie de trei ori, deşi au avut foarte puţine acţiuni ofensive,

Selymeş a început partida cu următorul „11”:  Ma-Kalambay - Solomou, Leca, Mişelăricu, D. Popescu – Altama, Tavares – Iorga, Cernat, Hamroun – Yulu-Matondo.

Din minutul 63 s-a jucat în formula: Hotoboc – Milea, Moglan, Miron, Murgoci – Cucu, Dică - Brigido, Tudorie, Popa – Cristea.

În precedentele două jocuri amicale din Antalya, Oţelul a terminat la egalitate cu formaţia austriacă LASK Linz (2-2) şi echipa georgiană Dinamo Batumi (scor 1-1).

Citit 3013 ori Ultima modificare Joi, 12 Februarie 2015 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.