Tibor Selymeş, antrenor Oţelul:“Suntem obligaţi să batem la Chiajna, presiunea e uriaşă”

Tibor Selymeş, antrenor Oţelul:“Suntem obligaţi să batem la Chiajna, presiunea e uriaşă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnicianul echipei gălăţene a făcut analiza jucătorilor veniţi în această iarnă şi spune ce condiţii trebuie să îndeplinească Oţelul pentru a rămâne în Liga I, într-un interviu acordat “Vieţii libere”


- Aţi văzut jucătorii veniţi în această iarnă şi la un meci oficial, cel mai elocvent barometru. Cum vedeţi potenţialul echipei acum?

- Aşa este, meciul oficial este cel mai bun test. Aţi văzut, am avut două reprize foarte diferite ca exprimare. În prima, unde unii dintre jucători, care au valoare şi au jucat în campionate mai puternice, nu s-au integrat aşa repede. În a doua, lucrurile s-au schimbat un pic şi a fost un joc mai bun. Însă, încep să prefer să joc ca Rapid, adică să bubui mingile şi să scot puncte, pentru că de asta avem nevoie, decât să jucăm bine, cum am făcut a doua repriza, dar să nu putem marca.

- Dintre cei nou veniţi, puteţi să spuneţi care v-au mulţumit şi care nu?

- Solomou, fundaşul dreapta, a jucat foarte bine, mai ales în a doua repriză, Hamroun s-a integrat destul de bine. Sanaa (n.r. – Altama), dacă-şi elimină acele greşeli, acele momente în care se complică, nu e rău acolo, la mijloc.

- Poate Sanaa să fie disciplinat, să nu mai ţină atât de minge?

- Trebuie să înţeleagă, altfel nu joacă. Eu am văzut meciuri întregi cu el din perioada când era în Franţa şi juca cu totul altceva. Este şi o situaţie generată de potenţialul nostru financiar. Nu ne permitem să luăm fotbalişti care vin din postura de titulari la echipe din Franţa sau alte campionate bune, pentru că n-avem bani să plătim astfel de jucători. Nu avem cum să luăm jucători cu contracte de 10.000 (n.r. euro/lună), aşa cum au luat Astra sau chiar Dinamo. Noi avem potenţial să dăm 3.000, maximum 4.000, iar la banii aceştia, dacă vrei jucători de valoare, trebuie să-i găseşti pe cei care vin fie după accidentări, fie au avut alte probleme şi nu au jucat. Mulţi, dintre cei care au venit, n-au mai jucat de jumătate de an, am fost nevoiţi să ne asumăm riscul de a nu-şi regăsi imediat ritmul.

„Cucu a devenit de neînlocuit”

- O părere personală, cred că la meciul cu Dinamo aţi câştigat şi un fundaş central. La cum a jucat Cucu, mai poate fi scos de pe acel post, dintre titulari, curând?

- Nici nu vreau. Pe Cucu l-am băgat pentru că mi-a plăcut enorm cum s-a pregătit. El a venit cu 3 kilograme mai puţin din vacanţă, asta spune multe, iar de acolo a plecat numai în sus ca potenţial. Pentru noi, el este acum de neînlocuit, îmi place atitudinea lui. A reuşit să îşi schimbe mentalitatea, modul de viaţă şi abordarea meciurilor.

- În schimb, aţi pierdut astfel un mijlocaş, postul pe care juca...

- Cucu este un jucător pe care poţi să îl foloseşti fără probleme pe două posturi. Dar aici, ca fundaş central, mi-a plăcut cum a jucat. Poţi să construieşti cu el, este un jucător care câştigă duelurile, pentru mine a fost cel mai bun jucător al nostru din acest meci.

„N-avem timp decât pentru puncte”

- Va fi o decizie grea în ceea ce priveşte alegerea portarului pentru următorul meci?

- Aici noi trebuie să vedem în total cum a fost şi pregătirea, nu numai un meci. Cu Maka (n.r. – portarul Ma-Kalamabay) am vorbit după meci, i-am spus că atunci când iese un portar de talia lui, acolo nu mai rămâne în picioare niciun jucător, nici al meu, nici adversarul. În rest, aţi văzut că Maka nu a greşit cu nimic, a respins chiar o minge foarte grea în a doua repriză, iar jocul lui de picior dă siguranţă.

- Mi-a lăsat impresia că ar mai fi avut nevoie de o săptămână – două de pregătire, cam moale în picioare, inclusiv la acea ieşire...

- Când aduci 6-7-8 jucători, normal că ai nevoie de mai mult timp ca să îi pregăteşti, să îi uneşti, să înţeleagă ce vrei, că nu le spui o dată ce vrei de la ei şi gata. Trebuie să lucrezi câteodată şi şase luni, dar, cum am mai zis, noi nu avem timp. Nu avem timp să construim, avem timp doar să strângem puncte, de asta trebuie să avem o atitudine exemplară. Să mori pe teren la fiecare meci.

„Să murim cu ei de gât”

- A fost şi o etapă cu un joc al rezultatelor nefavorabil. În acest condiţii, meciul următor, de la Chiajna, a devenit decisiv?

- Vor veni şi etape cu rezultate care să ne ajute, important este că am ajuns să jucăm cu Chiajna, Braşov şi ceilalţi adversari din următoarele cinci etape cu obligaţia de a scoate maximum, presiunea este uriaşă. Aici se joacă totul. Trebuie rezultate, nu mă mai interesează cum jucăm, contează doar să luăm punctele. Trebuie câte trei puncte pentru a rămâne în prima ligă, acestea sunt meciuri directe. Spre exemplu, cu Chiajna e meci de şase puncte, dacă ne bat se duc la nouă de noi, în loc de trei puncte la victoria noastră. Dacă reuşim să câştigăm, s-ar redresa totul. Vreau un pic  mai multă răutate, în sensul bun al cuvântului, vreau să îi simt pe băieţi că mor de gât cu adversarii. Asta ne lipseşte, o forţă a grupului, spirit de luptători, calitate avem destul de multă. 

- Cum stau băieţii cu moralul după jocul pierdut cu Dinamo, cum i-aţi simţit?

- După vorbe şi după cum îi simt eu, suntem în regulă, dar important este să fim OK vineri, pe teren.

- În concluzie, cam cât de încrezător sunteţi că se  poate câştiga acest meci de la Chiajna? Un rezultat de egalitate mai poate fi acceptabil? 

- Din păcate, am ajuns să nu ne mulţumească un egal în deplasare, avem nevoie de victorie şi astfel vom aborda meciul. Chiajna este o echipă senzaţională, s-a văzut în această etapă la meciul lor cu Astra. Au jucători buni, care sunt împreună de doi-trei ani, va fi un meci foarte dificil, pe care noi încercăm să îl facem să fie uşor de câştigat.


CITEŞTE ŞI: Culisele titularizării lui Ma-Kalambay, portarul care a gafat la eşecul cu Dinamo

Citit 1796 ori Ultima modificare Luni, 23 Februarie 2015 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.