PATINOARUL devine SALĂ POLIVALENTĂ fără topirea gheţii

PATINOARUL devine SALĂ POLIVALENTĂ fără topirea gheţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a achiziţionat o suprafaţă de conversie, care asigură izolarea termică şi acum este montată pentru a se face recepţia


Patinoarul Dunărea din Galaţi este foarte aproape de deveni prima arenă de hochei din ţară care se poate transforma în mai puţin de 24 de ore într-o sală care să găzduiască meciuri de baschet sau handbal.

Acum se fac ultimii paşii pentru cea mai importantă achiziţie necesară ca Patinoarul să devină o arenă multifuncţională, o Sală Polivalentă în adevăratul sens al cuvântului, fără improvizaţii. Este vorba de o suprafaţă „de conversie” modulară, care se terminase ieri de montat peste gheaţă. Aceasta, produsă în SUA, urmează să asigure izolarea termică, astfel încât să se poată instala peste ea suprafaţa de joc pentru baschet, handbal sau tenis fără oprirea instalaţiei de frig. Se vor face ultimele măsurători tehnice, iar dacă acestea vor corespunde dosarului de achiziţie se va face şi recepţia. Această suprafaţă de conversie costă în jur 156.000 de euro, investiţie făcute de municipalitate care include materialul, livrarea şi manopera.

„Suprafaţa de joc pentru baschet, spre exemplu, care trebuie pusă peste această suprafaţă de conversie, o avem de vreo doi ani. Întruneşte condiţii de omologare pentru competiţii la nivel naţional, astfel că, dacă nu apar surprize neplăcute şi nu văd de unde să apară, putem vorbi despre existenţa arenei multifuncţionale de la patinoar”, a precizat Mihai Istrate, preşedintele Fundaţiei „Sportul Gălăţean”, care are în administrare Patinoarul şi celelalte baze sportive din proprietatea municipalităţii.

Transformare în maximum 24 de ore

Acesta a adăugat că cele două suprafaţe, de conversie, respectiv de joc, pot fi instalate în cel mult 24 de ore: „Ca exemplu, vineri seară aici s-ar putea juca un meci de hochei, duminică seară handbal, iar luni din nou hochei”.

Ca o comparaţie, pentru meciul de tenis din Fed Cup care a avut loc pe 7-8 februarie la Patinoar, trecerea de la funcţionarea ca arenă de hochei la una pentru tenis şi înapoi, la hochei, a durat o lună şi jumătate, necesitând oprirea instalaţiei de frig şi topirea gheţii.

Ideea acestui proiect a fost lansată public prima dată la începutul anului 2013, de către primarul Marius Stan, după o gală de box care a avut loc Patinoar.


CITEŞTE ŞI: Performanţă ISTORICĂ/ CSM Dunărea este noua campioană a României la hochei!

Citit 3332 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2015 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.