Greu de rămas în viaţă. OŢELUL are bani doar cât să înceapă campionatul

Greu de rămas în viaţă. OŢELUL are bani doar cât să înceapă campionatul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Deşi clubul trăieşte acum numai din ce s-a încasat de pe urma transferului lui Tudorie, nu s-a renunţat la ideea promovării * “Aşteptăm ca patronul clubului să ne susţină financiar, aşa ar fi normal”, speră managerul sportiv Cristian Munteanu


Cristian Munteanu, care din team-manager a devenit manager sportiv al FC Oţelul după plecarea lui Ovidiu Burcă la Rapid, l-a prezentat oficial, într-o conferinţă de presă, pe Daniel Florea ca noul antrenor principal al echipei, post ce rămăsese vacant după ce şi tehnicianul Florin Marin a ales să plece la clubul din Giuleşti. “Ca jucător, a lucrat cu mari antrenori, Mircea Lucescu, Nevio Scala, Bernd Schuster, a avut de unde învăţa. Ca antrenor a trecut prin toate etapele, de la copii la tineret, principal la liga a treia şi apoi secund în prima ligă. Cunoaşte clubul, jucătorii, ştie să lucreze cu tinerii şi de aceea cred că am luat cea mai bună decizie posibilă. Din păcate pentru el, această şansă a venit într-un moment greu al echipei, dar oamenii puternici, de mare caracter, nu se dau la o parte când lucrurile merg greu”, declarat Munteanu.

Cu toate că situaţia financiară a clubului este dezastruoasă, Daniel Florea nu a renunţat la ideea ca Oţelul să revină în prima ligă după un singur an de absenţă. “Mi-am dorit mereu şi am sperat să ajung antrenor principal la prima echipă a Oţelului. Am aceeaşi senzaţie ca atunci când am început să joc fotbal profesionist, când am venit la 17 ani să joc la Oţelul. Îmi doresc să fac o echipă competitivă, să avem rezultate şi, de ce nu, să promovăm din primul an, chiar dacă e o perioadă dificilă la club”, a spus Florea.

Noul antrenor principal a precizat că are nevoie de transferuri, lotul să-i fie fortificat cu jucători experimentaţi. “Nu poţi să te baţi la promovare doar cu jucători de 18-19 ani, îţi trebuie şi 6-7 jucători cu experienţă în primele două ligi, cu personalitate, lângă care să poată creşte cei tineri. Suntem în discuţii cu mai mulţi astfel de jucători şi sper ca până începem campionatul să avem lotul aşa cum îl dorim”, a adăugat Florea.

Aşteaptă implicarea lui Adamescu

Cristian Munteanu a mărturisit că în acest moment clubului nu are asigurat un buget cu care să termine campionatul, cu atât mai puţin să poată obţine promovarea, sperând să se obţină rezultate bune cu care să-l determine pe Dan Adamescu, acţionarul FC Oţelul SA prin intermediul companiei TNG, să susţină financiar echipa. “Pentru promovare îţi trebuie un buget de minimum 800.000 de euro. Sperăm să începem bine campionatul, să avem rezultate cu care să determinăm patronatul sau pe alţi eventuali parteneri să completeze bugetul. Aşteptăm ca patronul clubului, domnul Adamescu, să vină lângă noi şi să ne susţină financiar, aşa cum ar fi normal. În acest moment clubul trăieşte din banii care s-au încasat de la Steaua din transferul lui Tudorie (n.r. – 200.000 de euro). Avem în acest moment un buget cu care să începem campionatul. Situaţia este grea, dar suntem destul de căpoşi ca să încercăm să împingem lucrurile de la spate”, a precizat Cristian Munteanu.

Murgoci nu mai vrea la Oţelul

Din lotul actual, mai sunt doar patru jucători care au evoluat, chiar dacă nu foarte mult, în Liga I - Murgoci, Hotoboc, Tătar şi Stoian – însă nu toţi aceştia vor să continue la echipa gălăţeană. “Ne confruntăm cu problema Murgoci. Refuză să mai stea la Oţelul şi vrea să plece liber. I-am explicat că, dacă are ofertă din Liga I, putem ajunge fără nicio problemă la o înţelegere, aşa cum am făcut cu Abraham şi Miron. Dar în liga a doua nu va pleca nimeni fără sumă de transfer, nu putem să întărim alte echipe. El nu are ofertă din Liga I”, a adăugat Cristian Munteanu.

FC Oţelul SA este în insolvenţă şi în pericol ca pe 23 septembrie să fie declarat falimentul, dacă instanţa de judecată nu-i va aproba noul plan de reorganizare.

Citit 2908 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2015 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.