Veste excelentă pentru hocheiul gălăţean primită de la COSR

Veste excelentă pentru hocheiul gălăţean primită de la COSR
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Singurul Centru Olimpic din ţară destinat hocheiului va fi la Galaţi. Vestea, una excelentă pentru tot ce înseamnă hocheiul la nivel de juniori din Galaţi şi nu numai, a fost anunţată astăzi de către primarul Marius Stan. “COSR (n.r. – Comitetul Olimpic şi Sportiv Român) a stabilit ca Galaţiul să devină primul Centru Olimpic de hochei din ţară, ceea ce este deosebit de benefic pentru viitorul hocheiului gălăţean. Trebuie să ne şi pregătim pentru asta”, a declarat Marius Stan.

Unul dintre principale lucruri pe care autorităţile locale trebuie să-l ofere în acest proiect finanţat de COSR este cazarea, iar Marius Stan a precizat că Hotelul Sport de pe strada Mihai Bravu, cunoscut cu denumirea populară “Arena de box” şi pe care municipalitatea l-a preluat recent din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, va fi folosit în acest sens: “În bugetul de anul viitor vom prevedea bani pentru modernizarea hotelului, iar principala destinaţie va fi pentru cazare la acest Centru Olimpic de hochei”.

Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Hochei, a spus că în mod normal la acest Centru Olimpic vor lucra antrenori gălăţeni cu cei mai promiţători juniori din ţară. “Discuţiile cu Alin Petrache, preşedintele COSR, le-am avut acum două zile şi am primit acordul. Am ajuns la un consens şi cu cei de aici, din Galaţi, astfel că pasul următor va fi să depunem la COSR proiectul concret, cu tot ce am stabilit până acum. Firesc, antrenorii ar trebui să fie gălăţeni, condiţia obligatorie este să fie tehnicieni valoroşi şi dedicaţi hocheiului”, a declarat Covaliu, vineri, într-o conferinţă de presă dedicată începerii turneului “Euro Challenge” de la Galaţi, rezervat echipelor naţionale.

Citit 2504 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2015 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.