Un fost campion cu OŢELUL vrea să RENUNŢE LA FOTBAL pentru că nu are din ce trăi (VIDEO)
Foto: Foto Sorin Pană

Un fost campion cu OŢELUL vrea să RENUNŢE LA FOTBAL pentru că nu are din ce trăi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Samoel Cojoc, căpitanul Oţelului, se gândeşte să plece la muncă în străinătate * Din fotbal, nu obţine nici măcar banii pentru chiria unei locuinţe


Atmosferă dezolantă, luni, 11 ianuarie, la reunirea echipei Oţelul Galaţi, problemele financiare şi administrative ale clubului, care persistă de foarte mult timp, generând o stare generală de pesimism în cadrul lotului. Singurele speranţe sunt ca miercuri, la Tribunalul Bucureşti, să fie aprobat planul de reorganizare al FC Oţelul SA, societate aflată în insolvenţă, iar asta să ajute la găsirea unor surse de finanţare.

Cu doar trei salarii mici încasate în ultima jumătate de an, minimul pe economie, nu cât are în contract, căpitanul echipei, Samoel Cojoc, a ajuns la un pesimism extrem, campionul din 2011 spunând că se gândeşte, la 27 de ani, să se lase de fotbal şi să se apuce de altceva, pentru a avea din ce să asigure familiei sale măcar o locuinţă cu chirie.

„Trist, suntem puţini în vestiar, nu ştim ce să facem. Nici nu voiam să vin. Ce facem, iar stăm şase luni ca şi până acum, fără echipament, fără nimic? Asta cu procesul, că se schimbă situaţia dacă iese bine, tot aud de vreo patru ani. Tot aud că aşteptăm pe cineva puternic, din umbră, să susţină echipa, dar eu ştiu că nu am unde locui. Stau la mama şi la mama soacră, nici bani să stau cu chirie n-am. Măcar pentru asta dacă aş lua, dar nimic. Trebuie să-mi caut o echipă care să mă plătească sau să mă las de fotbal, să-mi caut de muncă prin străinătate, nu mai pot sta aşa. Vreau să rămân, dar...”, a mărturisit Cojoc.

Florea: "Nu avem de unde să-i plătim"

Antrenorul Daniel Florea a spus că nu-l surprinde ca jucătorii săi aibă astfel de gânduri, în condiţiile în care nu sunt plătiţi. „Am tot citit în ultima vreme că sunt mulţi jucători care au renunţat la fotbal. Din păcate, Sami nu e singurul care a ajuns să gândească aşa. Au aşteptat momentul în care să fie plătiţi, acesta nu a venit şi au ajuns la o astfel de decizie. Decât să facă fotbal, dar să nu aibă din ce să trăiască, mai bine să facă altceva, să muncească unde să fie plătit la timp. Au dreptate, atât timp cât nu avem de unde să-i plătim. Îmi este foarte greu să lucrez că jucători nemulţumiţi, supăraţi, cu problemele fiecăruia”, a declarat Florea.

Antrenorul a precizat că are planul de pregătire făcut, dar nu se poate şti ce se va concretiza, cel puţin până miercuri: "Aşteptăm verdictul în procesul de la Bucureşti, să vedem ce se va întâmpla, abia atunci vom putea vorbi despre ceva mai concret. Noi avem programul făcut, mă refer la pregătirea fizică, cantonament, dar acum nu ştim dacă se poate realiza”.

Managerul sportiv Aurelian Stamate a spus că, în condiţiile actuale, echipa nu-şi poate continua existenţa. „Aşteptăm ziua de miercuri, aprobarea planului de reorganizare sau intrarea în procedura de faliment. Fără o sursă de finanţare, nu se poate continua, asta e clar”, a declarat Stamate.

Cârjan, oaza de optimism

Ceva mai optimist faţă de ceilalţi a fost atacantul George Cârjan. „Am venit cu gânduri bune, de a face un play-out bun şi de a reuşi să scăpăm de la retrogradare. Cred în asta, acum rămâne de văzut ce se va întâmpla şi în partea cealaltă, a conducerii şi a procesului de insolvenţă. Sperăm într-un verdict favorabil şi apoi să se facă două-trei achiziţii”, a spus Cârjan.

Acesta a mărturisit că a fost contactat în această iarnă de reprezentanţii altor echipe, dar a ales să rămână, în condiţiile în care nu a fost vorba de o ofertă de revenire în prima liga: „Au fost ceva discuţii telefonice, dar, decât să plec în altă parte tot în Liga a II-a, prefer să rămân acasă până în vară, să vedem ce va fi până atunci”.

19 jucători prezenţi la reunire

La primul antrenament din acest an, desfăşurat la stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora), au participat 19 jucători: portari - Grecu, Vicol; fundaşi - Marus, Ciurea, Cojoc, Murgoci, Asanache, Moglan; mijlocaşi - C. Miron, I. Codreanu, Stoian, Ed. Dumitru, Perju, Adăscăliţei, Blănaru, Dajbog; atacanţi - Cârjan, Chipirliu, I. Constantinescu.

Au absentat motivat Tătar, Stănescu şi Sefer.

În tribune, s-au aflat şi nouă suporteri, care au aprins fumigine, cântându-şi susţinerea faţă de echipă, în aplauzele jucătorilor.

 

Oţelul - Primul antrenament din acest an

Posted by Viaţa Liberă on Monday, January 11, 2016
Citit 3227 ori Ultima modificare Luni, 11 Ianuarie 2016 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.