Băieţii de la Phoenix încep seria meciurilor din play-off
Foto: Foto Sonia Baciu

Băieţii de la Phoenix încep seria meciurilor din play-off
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* În sferturile de finală ale Ligii Naţionale, echipa gălăţeană va juca cu a doua clasată în sezonul regulat, CSM Oradea  * Prima partidă este duminică, în deplasare, urmând să fi transmisă în direct de Digi Sport

Echipa de baschet masculin Phoenix poate fi considerată surpriza acestui sezon. Încă din primul an de prezenţă în Liga Națională (LNBM), nu numai că a evitat retrogradarea, acesta fiind obiectivul declarat de antrenorul gălăţean Florin Nini la începutul sezonului competițional, ci a reuşit chiar să ajungă în ultima fază a campionatului între cele mai bune opt echipe, calificânduse în play-off de pe poziţia a şaptea.

Aceasta fază a competiţiei va începe pentru Phoenix în acest weekend, echipa gălăţeană urmând să joace în deplasare, duminică (ora 20,00) şi marţi (ora 19,45), cu formaţia CSM CSU Oradea (locul doi în sezonul regulat), în primele două meciuri din sferturile de finală ale LNBM. Ambele partide de la Oradea vor fi televizate în directe de către Digi Sport.

Meciul al treilea va avea loc la Galați, pe 24 aprilie. ”Sferturile” se joacă în sistemul ”cel mai bun din cinci jocuri”, astfel că, dacă va fi necesar, meciul patru se va disputa tot la Galaţi, pe 26 aprilie. În caz de egalitate, meciul decisiv va avea loc la Oradea, cel mai probabil pe 29 aprilie.

Antrenorul Florin Nini spune că jucătorii săi sunt foarte bine pregătiţi pentru acest duel şi cred că pot reuşi supriza. "Avem întregul lot disponibil, iar băieţii sunt motivaţi. Ne dorim să facem o supriză încă din meciurile de la Oradea",  a declarat  Nini.

În sezonul regulat, Oradea s-a impus în ambele meciuri. La Galaţi, Phoenix a pierdut abia după repriza de prelungiri, scor 106-110, iar la Oradea, CSM a câştigat cu scorul 87-78.

Deşi întâlnesc un adversar redutabil, care a încheiat prima fază a sezonului regulat pe primul loc şi a terminat după faza secundă pe a doua poziţie, la egalitate de puncte cu liderul clasamentului (Steaua), cei de Phoenix speră să reuşească să furnizeze supriza şi să treacă în faza următoare, având argumente care le alimentează optimismul. Ambele partide directe din acest sezon cu CSM Oradea au fost echilibrate, iar cum echipa gălăţeană şi-a trecut în bilanţ multe rezultate favorabile în faţa formaţiilor cu pretenţii din grupa valorică 1-6 (victorii cu Steaua - locul 1 înainte de play-off, Universitatea BT Cluj-Napoca - locul 3 şi BC Mureş Tg. Mureş - locul 5), nimic nu mai pare imposibil pentru Phoenix.

Citit 768 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.