UNITED şi-a mărit şansele de a juca FINALA Ligii I de FUTSAL
Foto: Foto Sorin Pană

UNITED şi-a mărit şansele de a juca FINALA Ligii I de FUTSAL
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa gălăţeană a câştigat primul joc al semifinalei Ligii I şi mai are nevoie de o victorie pe terenul bănăţenilor pentru a se califica în ultimul act al competiţiei


Cele mai bune patru formaţii din Liga I de futsal s-au duelat, marţi seara, 10 mai, în primele meciuri din semifinale. La Galaţi, United a întâlnit puternica echipă Informatica Timişoara, o adevărată “multinaţională” ce are în lot sârbi, brazilieni, un croat şi patru jucători din lotul selecţionatei ţării noastre, valoarea formaţiei bănăţene fiind demonstrată în sezonul regulat, pe carwe l-a încheiat pe primul loc.

Totuşi, până la urmă, numărul de “internaţionali” nu a fost hotărâtor pentru soarta partidei, una extrem de echilibrată şi disputată la cea mai înaltă tensiune. Evoluând foarte calculat, fără a se avânta peste măsură, jucătorii antrenaţi de David Asandei au ţinut în frâu puternica echipă timişoreană, iar în ultimele minute i-au aplicat loviturile de graţie, golurile victoriei cu scorul de 3-0.

Până atunci, cele mai mari ocazii fuseseră câte un şut în bară de fiecare parte, timişorenii în prima repriză, iar United în a doua, echipa gălăţeană având şi meritul de a rezista fără fault făcut în ultimele 6 minute şi jumătate dinaintea pauzei. Acumulase deja cinci faulturi, iar la următorul ar fi fost sancţionată cu lovitură de pedeapsă.

S-a jucat cu multă încrâncenare, dar şi cu o stare accentuată de nervozitate, generată de jucătorii de la Informatica, mereu puşi pe provocări, inclusiv la adresa spectatorilor. Comportamentul golănesc al acestora a culminat cu injurii repetate într-un interval de câteva zeci de secunde adresate publicului din primele rânduri ale tribunei, fără reacţie din partea celor trei arbitri, dar şi cu un şut violent în tribună, ca reacţie de protest la o decizie de arbitraj.

Din păcate, unii dintre jucătorii de la United au căzut în această capcană. Pe Burdujel l-au lăsat nervii când mai erau 7 minute până la final, a răspuns cu un fault din spate şi a fost eliminat. Din fericire, în cele două minute de inferioritate, Wellington a făcut minuni în poarta gălăţeană, s-a scăpat fără gol şi, la puţin timp după restabilirea echilibrului numeric (min. 35), bulgarul Stoykov a marcat pentru United. Cei din Timişoara au riscat, înlocuind portarul cu un jucător de câmp, şi au fost taxaţi, Tudose înscriind în poarta goală pentru 2-0.

Când mai erau puţin peste două minute, a cedat tensiunii şi Cojoc, şi-a împins un adversar când jocul era oprit, timişoreanul a căzut ca lovit de trăsnet şi căpitanul de la United a fost şi el eliminat. Tot fără portar, oaspeţii au forţat, atacând în şase contra trei apărători, dar Wellington a rămas invincibil, iar Moldoveanu a profitat de o intercepţie, marcând şi el în poarta goală.

După meci, bucuria celor de la United era umbrită de eliminările celor doi jucători foarte importanţi, “axul central în defensivă”. Ei vor primi minimum două etape de suspendare şi nu vor putea juca la Timişoara, în meciul al doilea, programat luni, 16 mai, şi nici în meciul decisiv, dacă va mai fi cazul (marţi, 17 mai). Semifinalele se joacă după sistemul “două victorii din trei jocuri”.

United i-a avut pe foaia de arbitraj pe Wellington, Păduraru - Laşcu, Burdujel, Stoykov, Tudose, Moldoveanu, Cojoc, Cireş, Apostol, Boubătrân, Stoian, Iorga, Hendrius da Silva.

În cealaltă semifinală, Autobergamo Deva - City’us Tg. Mureş 7-6, după loviturile de departajare.

Citit 1568 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2016 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.