Noul Oţelul ar putea începe direct în Liga a III-a

Noul Oţelul ar putea începe direct în Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Clubul înfiinţat de suporteri ar putea profita de numărul mic de echipe înscrise în eşalonul în care ajunsese formaţia căreia doreşte să-i fie continuatoare

"Le transmit suporterilor să încerce să înscrie echipa în Liga a III-a, pentru că Liga a IV-a este mult prea departe pentru performanța care s-a făcut la Galați. Din ce ştiu eu, nu vor fi destule echipe care să se înscrie în Liga a III-a. Dar în eşalonul al treilea nu va fi uşor, este nevoie de un buget destul de mare pentru a rezista", spunea unul dintre fotbaliştii legendari ai Oţelului, Gabi Paraschiv, în urmă cu o săptămână, la emisiunea de radio Lider Sportiv, referindu-se la Suporter Club Oţelul Galaţi, grupare înfiinţată de fanii fostei campioane din 2011.

Previziunile lui Paraschiv s-au confirmat. Din informaţiile lui Auraş Braşoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF, miercuri seara, când era termenul-limită, se înscriseseră doar 76 de cluburi în Liga a III-a, din totalul de 96 de locuri. Astfel, este foarte posibil să se decidă prelungerea înscrierilor pentru acest eşalon şi, în condiţiile în care nu sunt doritori, să fie acceptate inclusiv formaţii nou înfiinţate, cum este noul Oţelul.

O decizie în acest sens este posibil să fie luată în şedinţa Comitetului Executiv al FRF, programată astăzi, când se va discuta şi problema numărului de echipe din acest eşalon. "Este o variantă de discutat cu membrii noştri. Problema ar fi că în Liga a III-a sunt deplasări mult mai lungi şi asta implică costuri mai mari, pe care în acest moment nu prea avem cum să le suportăm", a spus Sorin Haraga, preşedintele SC Oţelul.

O variantă pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare pe care le presupune înscrierea în Liga a III-a ar putea fi un sprijin financiar din partea Consiliul Local. Până acum, discuţii concrete în acest sens nu s-au putut purta cu autorităţile municipale, pentru că abia luni s-a primit personalitatea juridică, întârzierea de o lună provocată de Judecătorie aducând clubul într-o acută criză de timp.

Unul dintre avantajele principale ale participării în Liga a III-a ar fi oferirea posibilităţii fotbalişti tineri, pe care se doreşte a se pune baza în construirea lotului, de a putea progresa jucând într-un campionat net superior valoric Ligii a IV-a.

Nici din punct de vedere moral n-ar fi nimic în neregulă cu înscrierea directă în al treilea eşalon, atât timp cât nu se intră în locul altei echipe, ci pe unul liber. Totodată, până la urmă, aici este locul Oţelului şi din punct de vedere al criteriului sportiv, în condiţiile în care SC Oţelul încearcă să fie continuatoarea falimentatului FC Oţelul.

Citit 5368 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2016 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.