Hocheiştii de la Dunărea au avut o serie impresionantă în Liga Mol
Foto: Cehul Vlastimil Lakosil, unul dintre cei mai buni portari din Liga Mol (foto Sonia Baciu)

Hocheiştii de la Dunărea au avut o serie impresionantă în Liga Mol
Cehul Vlastimil Lakosil, unul dintre cei mai buni portari din Liga Mol (foto Sonia Baciu)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

 

Echipa gălăţeană a izbutit al patrulea meci la rând în care a plusat în clasament, a adunat 10 puncte din 12 posibile în aceste dispute şi a urcat pe loc de play-off

 

În timp ce în Liga Naţională are un parcurs cu multe rezultate dezamăgitoare, echipa de hochei Dunărea Galaţi se descurcă de minune în faţa puternicelor adversare din Liga Mol, ajungând la a patra partidă consecutivă în care punctează în clasament. 

După trei jocuri câştigate, din care au scos maximum, câte trei puncte, a urmat partida cu UTE, disputată luni seară, din care Dunărea a obţinut un punct. A fost egalitate, scor 1-1, după cele trei reprize obişnuite, Dunărea cedând în cea suplimentară, 1-2 în urma unui autogol.

Puternica formaţie maghiară, aflată pe locul doi, a deschis scorul în prima repriză, a pus probleme printr-un pressing sufocant, dar gălăţenii s-au apărat foarte bine, din nou cu portarul Lakosil impresionant, iar în repriza a treia Dunărea a egalat prin Rusnak. În “over time”, UTE s-a impus în urma unei devieri nefericite a lui Rusnak în propria poartă, după ce echipa gălăţeană ratase două mari ocazii de a înscrie “golul de aur” prin Bushbacher şi Donika.

Anterior, Dunărea câştigase meciurile de pe teren propriu cu Debrecen (2-1), DAB Docler (3-0) şi cu Ferencvaros, duminică, scor 6-2.

Acumulând 10 puncte din 12 posibile în aceste ultime patru partide, Dunărea Galaţi a pătruns în zona primelor opt locuri, calificante în play-off. Formaţia antrenată de Marius Trandafir a urcat până pe locul 7, cu 35 de puncte, urmată de Fehervari Titanok şi Ferencvaros, ambele cu câte 32 de puncte dar şi câte patru meciuri mai puţin jucate faţă de Dunărea.

În acest an, Dunărea mai are de jucat doar pe plan intern, două meciuri în Liga Naţională cu Sportul Studenţesc (16 şi 17 decembrie) şi apoi în turneul Cupei României, la Braşov, unde va întâlni în grupă pe Progym Gheorgheni (20 decembrie) şi Steaua (22 decembrie). Diferenţa faţă de Liga Mol este că în aceste competiţii naţionale regulamentul obligă la utilizarea doar a portarilor români, astfel că Dunărea nu poate miza pe cehul Lakosil. În Liga Naţională, Dunărea este pe locul patru, după Corona Braşov, SC Miercurea Ciuc şi Progym

Suporterii maghiari, agresaţi

Partida de duminică cu Ferencvaros a fost urmată de un eveniment regretabil, în care a fost implicat micul grup de suporteri ai formaţiei oaspete. Fanii maghiari au fost agresaţi şi le-a fost luat un banner de către un grup care s-a recomandat a fi de “ultraşi Oţelul” şi s-a mândrit de “ispravă” pe Facebook, unde au postat o fotografie cu steagul capturat. Conducerea Ligii Mol a solicitat celor de la CSM Dunărea explicaţii referitoare la acest incident. 

Citit 1561 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.