CRISTIAN CIOCAN va boxa din nou la Londra

CRISTIAN CIOCAN va boxa din nou la Londra
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan urmează să lupte, pe 4 februarie, cu englezul David Price, încercând să urce în clasamente pentru a ajunge la mult doritul meci pentru titlul mondial.

Ciocan se afla în aşteptarea desemnării adversarului pe care să-l întâlnească într-o gală la Hamburg, pe 25 martie, în care să-şi pună pună în joc centura pe care o deţine, cea de campion european al greilor în versiunea WBO, însă planurile s-au schimbat brusc. Va boxa mult mai devreme, pe 4 februarie, la Londra, cu englezul David Price.

Obiectivul lui Ciocan este să ajungă cât mai curând să aibă un meci pentru titlul mondial, iar pentru acest lucru trebuie să urmeze etape intermediare şi să urce cât mai mult în clasamente, partida cu Price încadrându-se în aceste coordonate.

Ciocan (29 de ani) are la profesionişti 24 de meciuri disputate, din care a câştigat 20, englezul Price (33 de ani) având un palmares asemănător: 21 de victorii, 3 înfrângeri. În clasamentul mondial general (pugilişti de la toate versiunile) al reputatului site de specialitate boxrec.com, David Price este pe locul 30, în timp ce gălăţeanul stă mult mai bine, pe locul 10. În schimb, în ierarhia versiunii WBO, acolo unde Ciocan a avut majoritatea luptelor din ultimii ani şi unde teoretic ar fi cele mai mari şanse să aibă doritul meci pentru centura mondială, pugilistul din comuna Pechea este pe poziţia a 12-a, iar Price pe a şasea, astfel explicându-se acceptarea acestei partide, chiar dacă este acasă la britanic. Ciocan avea nevoie de un astfel de meci, pe care trebuie să-l câştige pentru a urca în ierarhii şi a se apropia de îndeplinirea marelui său vis.

Programarea partidei de la Londra nu l-a luat prin surprindere pe Ciocan, care oricum se afla într-o perioadă de pregătire intensă. „Fără vacanţă, fără Sărbători, facem câte trei antrenamente zilnic, aceasta este reţeta pentru meciul care urmează. Sunt sacrificiile necesare pentru a fi câştigători”, a spus antrenorul Felix Păun, cel care-l pregăteşte pe Cristian Ciocan, în sala din Pechea.

În aceste condiţii, pe Ciocan l-am găsit luni mereu în antrenament, astfel că detalii ne-au fost oferite de Felix Păun, tehnicianul spunând că este posibil ca miza disputei de la Londra să fie una uriaşă. „Sunt încă discuţii, negocieri pentru stabilirea mizei, este posibil să se stabilească ca acest meci să fie eliminatoriu, câştigătorul să devină challenger obligatoriu, să aibă apoi următorul meci pentru centura de campion mondial la WBO. De aceea am şi acceptat să mergem la Londra, chiar dacă ştim că trebuie să câştigăm prin KO, luând în calcul şi un posibil arbitraj progazde. Cristi este pregătit să lupte oricând, cu oricine”, a explicat antrenorul.

De miercuri, Cristian Ciocan şi Felix Păun vor pleca în Germania, acolo unde promotorul său, Erol Ceylan, i-a pregătit parteneri pentru meciuri de antrenament.

În meciurile disputate până acum, Ciocan şi Price au un singur punct comun, ambii au luptat relativ recent cu germanul Erkan Teper: gălăţeanul l-a învins la puncte în noiembrie anul trecut, în timp ce englezul a fost învins prin KO în repriza a doua.

Ciocan a mai boxat la Londra, în 2015, când a fost învins de Tyson Fury, într-un meci pentru a deveni challenger.

Citit 2152 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.