Phoenix, CALIFICARE fără emoții în ”CUPA ROMÂNIEI”

Phoenix, CALIFICARE fără emoții în ”CUPA ROMÂNIEI”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de baschet s-a calificat în turneul final al ”Cupei României” după ce a câștigat meciul din returul optimilor de finală în fața CSBT Alexandria, scor 90-64 (61-32).

Cu un minus de 8 puncte în urma meciului din tur, echipa gălățeană părea că are o misiune ușoară în ceea ce privea calificarea. Evoluția bună a formației antrenate de Eugenio Rodrigues a adus un plus la scorul general. Încă din primul sfert al meciului echipa gazdă a înregistrat un avans de 20 de puncte, gălățencele intrând la pauză cu un ecart de 29 de puncte. Chiar dacă oaspetele au câștigat ultimele două sferturi, cu două, respectiv un punct, diferența era foarte greu de recuperat. 

”Am încercat să nu ne concentrăm pe scor, pentru că acest fapt te poate păcăli, ci pe joc. Ne-am concentrat pe câștigarea meciului, era necesară o victorie în fața Alexandriei, ca să corectăm câteva greșeli făcute în meciul din tur. După ce am depășit ”bariera” celor 9 puncte, putem spune că am jucat în zona noastră de confort și am putut să ne facem jocul”, a declarat Rodrigues după meci.

Cea mai bună jucătoare a echipei Phoenix a fost Romina Filip, cu 23 de puncte (5x3p), 6 recuperări și 6 pase decisive. Celelalte realizatoare ale formației gălățene au fost: Shanice Steenholdt, cu 22 de puncte, 12 recuperări și 4 ”assits”, Erica Covile 14 p, 11 r, 2 as, Katie Rutan 14 p (4x3p), 6 r, 4 as, Alexandra Dumitrache 7 p, 1 r, 5 as, MyNeshia McKenzie 6 p, 2 r, 1 as, Jeanette Jackson și Bianca Fota, câte 2 puncte. Au mai evoluat Andreea Crețu, Denisa Fota și Cristina Badi.  

În turneul final, în premieră de 8 echipe, erau deja calificate Sepsi Sf. Gheorghe - campioana en-titre, din postura de echipa norocoasă ”lucky team” și CSM Târgoviște, în urma retragerii din competiție a CSU Alba Iulia. Celalalte echipe calificate sunt Universitatea Cluj, Sirius Tg. Mureș și Olimpia Brașov, în calitate de învingătoare în optimi, respectiv CSBT Alexandria și CSM Satu Mare, în calitate de cele mai bune echipe pierzătoare.

Tragerea la sorți pentru meciurile din cadrul turneului final este programată pentru data de 10 ianuarie, la sediul FR Baschet.   

În ediția precedentă a ”Cupei României”, Phoenix s-a oprit în semifinale, când a fost eliminată de CSU Olimpia Brașov, scor 72-55.

Altfel, echipa masculină a Clubului Phoenix a ajuns la Sibiu după un drum istovitor de peste 12 ore. Phoenix va juca luni, de la ora 18,00, cu CSU Sibiu într-un meci contând pentru etapa a 15-a din Liga Naţională. Partida programată iniţial pentru sâmbătă seară, a fost amânată pentru duminică seara, dar condiţiile meteo nefavorabile au făcut ca baschetbaliştii echipei gălăţene să plece spre Sibiu abia duminică dimineaţă.

Citit 1916 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.