Posibil doar trei echipe gălăţene în Liga a III-a

Posibil doar trei echipe gălăţene în Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Termenul de înscriere în al treilea eşalon fotbalistic, stabilit de Federaţia Română de Fotbal, este 20 iulie. Pentru sezonul 2017-2018, judeţul Galaţi ar putea avea patru formaţii în Liga a III-a: cele trei care au evoluat şi sezonul trecut în Seria I - Avântul Valea Mărului, Sporting Lieşti şi Metalosport Galaţi - plus SC Oţelul, promovată relativ recent, în urma câştigării barajului cu Unirea Mirceşti (judeţul Iaşi).

Teoretic, acestea ar putea fi repartizate tot în Seria I, iar cea mai ambiţioasă din punct de vedere al obiectivului va fi Oţelul, care şi-a planificat a doua promovare consecutivă, cea în Liga a II-a.

Principala adversară care se conturează în duelul pentru câştigarea seriei ar fi FC Csikszereda Miercurea Ciuc, care sezonul trecut a ratat promovarea în ultima etapă. În faţa ciucanilor sau a oricărei alte pretendente la primul loc n-ar fi deloc surprinzător să se opună toate cele patru echipe gălăţene, mai ales că în conducere toate au susţinători ai Oţelului.

Însă, practic, Oţelul ar putea avea doar două “aliate”, pentru că la Metalosport situaţia financiară este foarte delicată şi, dacă nu se va găsi o soluţie în cele două săptămâni rămase până la termenul limită de înscriere, nu este deloc exclus ca această formaţie să abandoneze înaintea startului.

Dorin Butunoiu, preşedintele Metalosport, ne-a mărturisit că în acest moment nu ştie dacă va înscrie echipa. “Lucrurile se schimbă de la o oră la alta. Spre exemplu, joi dimineaţă eram hotărât să renunţ, pentru că în primul rând nu mai pot susţine cheltuielile, iar până seara ceilalţi implicaţi la club mă convinseseră să continuăm. Chiar nu pot spune în acest moment ce vom face. Este posibil să spunem stop, chiar dacă m-ar durea foarte mult”, a spus Butunoiu.

Problemele financiare la acest club s-au acutizat după ce în acest an s-a primit o subvenţie mică de la municipalitate, doar 100.000 de lei. Şi din această cauză s-a ajuns la un episod fără precedent în istoria fotbalului gălăţean: meci acasă pierdut prin neprezentare, cel din ultima etapă a sezonului trecut.

Citit 5594 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2017 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.