Cătălin Cherecheș, adus în România pe un traseu secret

Cătălin Cherecheș, adus în România pe un traseu secret
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fostul primar al orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este adus marți în România, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, după ce, la cererea Procuraturii Generale din München, Tribunalul Regional Superior din München a stabilit extrădarea lui Cherecheș. Autoritățile române au stabilit un traseu, inclusiv locul în care acesta va fi deținut. Nici traseul, nici penitenciarul în care va fi închis fostul edil nu au fost anunțate de autorități. Cherecheș nu va beneficia de nicio condiție specială, a explicat Gorghiu.

"La acest moment, urmăritul internațional din Baia Mare se află în deplasare, către România. Acesta va fi predat de către partenerii străini unei echipe din cadrul Poliției Române, care îl va prelua de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. Acesta va fi introdus într-un penitenciar, pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea", a transmis IGPR.

Anul trecut, fostul primar din Baia Mare, în vârstă de 45 de ani, a fugit în Germania, unde s-a ascuns la rude. În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg.

Instanța a emis pe numele lui Cherecheș un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Citit 403 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2024 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.