România, dată în judecată de Huawei

România, dată în judecată de Huawei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gigantul chinez Huawei a dat în judecată statul român, cerând anularea deciziei prin care i-a fost respinsă cererea de obținere a autorizării pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G. Au fost dați în judecată atât prim-ministrul României, cât și Ministerul Cercetării și Consiliul Suprem de Apărare al Țării, prin Administrația Prezidențială.

În iunie 2023, Comisia Europeană a estimat că furnizorii chinezi de echipamente de telecomunicații, printre care și Huawei, reprezintă un risc pentru securitatea UE și a făcut un apel către cele 27 de state membre să excludă echipamentele chineze din rețelele lor de telefonie mobilă.

Citit 474 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2024 16:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro