Mandat de ARESTARE în lipsă pentru Sebastian Ghiţă

Scris de  Marți, 10 Ianuarie 2017 19:30
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, ieri, contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă la mandatul de arestare în lipsă a fostului deputat, a informat Digi 24. Decizia este definitivă.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată, alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete, aminteşte Agerpres.

Potrivit Hotnews, după dispariţie, DNA a cerut judecătorilor, în cazul lui Ghiţă, înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în lipsă. De asemenea, DNA a cerut instanţei supreme emiterea unui mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a fostului deputat. Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IPJ Prahova pe 19 decembrie 2016.

Citit 229 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2017 23:41

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.